Presentation picture
veronicas
spontan och glad tjej som älskar livet, träning, min hund och min fina pojke.

 

Instagram: veronicalovall

we found love in the ocean

En blåsig och stormig dag både ute och rent känslosamt. Dagen då det var sju år sen min bror gick bort, mitt framför ögonen på mig såg jag livet rinna ur min bror. Min hjälte, natten mellan den 3 och 4 november är helvetesnatten. Det är så ofattbart och då min brors aska spreds i havet​ har det blivit som en tradition att jag och min mamma träffas, åker till havet och släpper ner blommor i havet. 

Min mammas tanke med havet förutom att min bror älskade havet och att fiska så var det att oavsett var i världen vi  är så är vi honom nära. Jag har hela livet framför mig och kanske flyttar, ångesten jag skulle känt på hans dagar och annars med skulle vara enorm att inte få göra fint eller så på hans gravplats. Men som vi gjorde så kan jag alltid gå ner till det enorma havet och känna hans närhet. Underbart och en ljuspunkt i allt helvete och en dag kommer vi som familj att återförenas. Vi fick inte många år tillsammans i livet men jag tar mig an livet för allt vad jag kan för både mig och min bror. 

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nattstad eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

sometimes we need this days

överraskade min fina man med taco & grillbuffe på en restaurang här var vi bor igårkväll tillsammans med ett annat par. Supergott och jättemysigt. Hela dagen idag har varit väldigt seg och trött men ändå tränat i morse, fyndat nya träning/pwskor och gått vid en supervacker nationalpark här på österlen. Superkonstigt hur man kan känna sig så trött hela dagen men ändå få mycket gjort. Städning av lägenheten har också hunnits med. 

Nu blir det lördagsmys och sen ska vi ett gäng till max och äta hamburgare. Vi var alla sugna på det och jag har ätardag idag så det passade mig ypperligt! ​

 

framtiden behöver detta

Jag läset naturkunskap b kurs på distans som ska tentas av i mars och förhoppningsvis hjälpa mig mot mina mål till sjuksköterska.

 

det ögonblicket när du blev det mest självklara i mitt liv.

Det har gått så många dagar, vi har spenderat så många ögonblick och vi har upplevt så många äventyr tillsammans. För mig är det allt jag vill och allt jag någonsin drömt om. Att finna en man som tar mig med storm, som får mitt hjärta att slå dubbelt och som får mig att uppskatta livet. En person med lika positiv inställning till allting som mig själv, som tar fram det bästa ur mig och hela tiden låter mig utvecklas. Samtidigt att hitta en man som jag aldrig tröttnar på att leva hemmalivet med, som jag älskar att sitta hemma med och inte göra någonting för att så länge jag har honom då vet jag att det är detta som är livet. 

Många gånger sen vi träffades har jag önskat att du varit med mig då, under den tiden när jag behövde min bättre hälft som mest. Att du kommit in i mitt liv långt före du gjorde det för jag vet att jag hade klarat allting så mycket lättare. Det finns så många som jag velat att du skulle träffa om livet hade velat sig annorlunda men jag vet att allting var menat ske på detta vis så också när du kom till mitt liv. Den dagen, den sommaren, det ögonblicket och den kyssen kommer alltid att finnas i mitt hjärta som en av de lyckligaste stunderna i mitt liv. 

Det ögonblicket när min soulmate blev det mest självklara i mitt liv och jag hoppas att du förstår att du är allt för mig. Varje stund med dig är guld och jag uppskattar dig så enormt mycket att jag aldrig kommer hitta ord för det. ​

 

Familjen, så mycket mer.

​jag har så många gånger fått se hur ordet familj och dess innebörd omvärderas för mig. Jag skulle aldrig i dagens läge vilja påstå att familj för mig endast är dem du är bunden till rent biologiskt och blodmässigt. För mig är familj så mycket mer. Det är de människor som står dig närmast, som du skulle göra allt för och som aldrig skulle vilja göra dig något illa. Jag har min lilla skara av familj som är de människor som står mig närmast hjärtat. 

Jag förstår inte hur man kan göra de som anses vara din familj så mycket illa. För mig finns det inte någon förståelse för de föräldrar som inte borde få kalla sig för föräldrar. De har gjort ett val när de skaffade barn och barnen fick inte själva välja föräldrar. Det finns också barn som är så oerhört otacksamma och respektlösa att jag bara vill spy. De har föräldrar som vänder ut och in på sig själva för att få deras barn att ha det så bra som möjligt men ändå så ger barnen bara skit. 

Tråkigt nog i vissa lägen kan man inte göra slut med familj för de är alltid familj. Men de människor som faktiskt har modet eller vad jag ska kalla det till att göra det, till föräldrar som bryter med barnen eller tvärtom så säger jag att jag beundrar styrkan i det. Styrkan i att faktiskt kunna öppna ögonen och låta hjärtat göra så ont att de faktiskt tar steget att lämna dem som egentligen borde bry sig om dem. Jag vet att det gör ont men det är värt det och de kommer att hitta människor som kommer bli deras familj. 

 

hjärnspöken, trötthet och skitkänslor

Orken har försvunnit till att sköta kosten, varje dag känns likadan och jag känner mig allmänt trött konstant. Hade ätardag i lördags och det var inte mycket onyttigt som slank ner men fan vad ont jag hade i magen hela dagen. Träningen sköts väldigt bra och jag gör mitt yttersta för att härda ut denna svacka som jag är inne i. Det är viktigt att tillåta sig känna när allting går sämre också. Det är tålamodet som prövas just nu. Ledig dag idag så lite fix här hemma ska avverkas så blir det träning senare ikväll. 

Det är tur att jag har världens bästa sambo vid min sida för det är så många gånger i livet där jag känner att allt jag behöver är honom. Han får mig alltid på andra tankar och kompletterar mig på så många plan. 

 

halvvägs in i tävlingen

Älskar det nya verktyget som nattstad släppt! Kommer underlätta för oss alla och jag tror att inläggen kommer bli så mycket finare med mycket mindre jobb. För tillfälligt kändes träningen och kosten så himla jobbig! Det kändes som att ingenting hände och att allting stod stilla. Kom hem från jobb och tog foton på dagsformen - så bra och välbehövligt! Helt plötsligt fick jag svar på alla demoner i huvudet att det hänt massor. Fick också mail från "coachen" att vi är halvvägs och därför ätardag på lördag. Drömmer om det jag ska äta samtidigt som jag verkligen känner hur huvudet har förändrats och är så mycket smartare. 

Kört ben och rumpa på gymmet plus tjugo minuter crosstrainer med mannen och senare ikväll blir det cirkelfys. Nu ett avsnitt revenge! ​

 

Feminism är livsviktigt

För mig är det en självklarhet att vara feminist. I valet röstade jag för F! och det fanns inga alternativ för mig. Många tänker i negativa banor när de hör ordet feminist men jag tror att det många gånger handlar om okunskap. Feminism stödjer en jämlikhet mellan båda könen ur både ekonomisk, politisk och sociala synpunkter. Det finns extremister inom varje parti och så även F!. Jag är inte för de kvinnor som står med orakade armhålor med stora plakat om hur värdelösa männen är. Jag lever med en man, jag älskar en man och jag tänker skaffa barn med en man så att man hatar män när man är feminist stämmer ju inte. Jag tänker ofta på hur många gånger i livet som man märker av att feminism behövs. Hur många tjejer är vi inte som känner obehag när du väntar på bussen en sen kväll, möter en främling i en mörk gränd eller går snabbare hem när du ska hem en sen kväll?  

 

Lätt, snabbt - voila!dagens lunch - har fortfarande samma huvud där jag lägger upp för mycket mat på tallriken! Orkade bara hälften och är glad att jag inte tryckte i mig resten som jag hade gjort förr.

Kokte ris som jag sen la i stekpanna tillsammans med kassler, majs och svamp. I med en paket matlagningsgrädde 4% och curry sen sallad till. Lätt,snabbt och så gott! 

 

så underbara känslor

- känslan av att somna i nytvättade lakan. 

- underbara pussar av Santos.

- höra min finas sambos hjärtslag när jag ligger på hans bröst.

- ett nytt avsnitt släpps av en favoritserie

- träningspass som känns sådär löjligt bra och man känner sig lika stark som hulken.

- komma hem och mötas av hur Santos viftar på svansen som bara han kan. 

- höra av mamma att hon älskar mig.

-se glädjen i mina vänner när livet går bra för dem.

- att vakna upp, titta ut och se att solen skiner.

- känna hur kroppen blir starkare och starkare.

- tillbringa dagen med människor som får mig att må bra, göra spontana saker och känna hur livet ler åt oss.