skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

You are God!!

Hur grym är inte denna tjejen. Ni måste lyssna på henne! 


 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nattstad eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Bring It on!!!

Sitter på tåget på väg hem från Stockholm, jag gillar verkligen att åka tåg. Du kan bara vara i några timmar. Jag åkte upp för att tatuera mig, han som tatuerade mig har sin studio i London Seven Doors Tattoo, jag hade tänkt åka dit men så skulle han på en Tattoo mässa i Stockholm så jag fick en tid där. Just nu sitter jag och tittar på på hans konstverk som sitter på min arm, jag är mer än nöjd! 

Jag o Johanna delade på en flaska Cava kvällen innan, jag har ju inte druckit sen i september så jag var ju så där fräsch när jag vakna efter att ha sovit högst 5 timmar. Men det fick mig att komma ihåg varför jag inte dricker men gött va de! 

Det har vart lite mycket för mig det senaste och jag ljuger om jag säger att det inte gör ont, det gör så in i helskotta ont! Det känns riktigt jäkla pissigt och helt förjävligt stundtals. Man får ofta höra att allt sker av en mening och att det finns en mening med att utsättas för prövning. Men när man utsätts för prövning om och om igen så börjar man ju undra vilka lärdomar som skall komma ut av detta. Borde jag inte lärt mig vid det här laget tänker jag, nä tydligen inte. Men Bring it on för jag tänker fan aldrig ge upp!  


 

The Science of Happiness - En Experiment i tacksamhet

Vad gör dig glad? Att ha roligt, god mat, umgås med vänner, tjäna pengar?

Kolla studien här! (Studien är på engelska)

Soul Pancake beslutade att själva utföra testet. De samlade ett urval av volontärer. Först tog de ett test för att få en god uppfattning om deras nuvarande nivå av lycka. Därefter ombads de att blunda och tänka på någon som var riktigt inflytelserika i deras liv, någon som gjort något riktigt fantastiskt och viktigt för dem. De skrev ner så mycket de kunde om varför den här personen var så viktigt. För att verkligen testa dem blev dom ombädda att ringa den personen och läsa vad de skrivit om dem.

För dem som tog sig tid att skriva ner något men som inte hade möjlighet att ringa upp, ökade lyckan från 2 till 4%. Bra men inte "mind blowing". Nu för dem som ringde upp och personligen uttryckte sin tacksamhet, ökad lycka 4-19%. Så när du uttrycker din tacksamhet kommer det att göra dig till en gladare person.

Det mest intressanta resultatet av experimentet är att den person som upplevt det största hoppet i lycka var den som var den minst lyckligaste person som deltog. Det innebär att om du har en särskilt tuff tid och du testar detta så kommer det sannolikt att ha en större inverkan på dig.

1:a Filmen The Science of Happiness - An Experiment in Gratitude

2:a Filmen The Science of Happiness - Operation Kindness

 

Chockbesked och fina möten

Jag har haft det lite tufft det senaste, mycket motgångar på samma gång. Men idag känner jag mig rustad för att klara av motgångar på ett helt annat sett än vad jag gjorde förr. 

Jag sov över på sömnmedicin i förra veckan, dom kollar så att min andning ser bra ut när jag sover. Man får sova med en massa sladdar och grejer som är kopplad till en maskin, så där bekvämt. Man får träffa läkaren morgon efter så man får svaren direkt. Jag fick inte riktigt det svar jag väntat mig, hon sa att mina värden låg precis på gränsen för att jag måste ha andnings hjälp när jag sover. Men än vad det inte aktuellt, men jag kommer behöva det. Min bröstkorg orkar inte riktig pumpa eller vad det är när jag är i djupsömn. Kan jag dö i sömnen om jag inte använder en sån i framtiden då eller? En massa tankar bara snurra runt i mitt huvud. Fan....

Jag åkte till jobbet, satt bara och stirrade på datorskärmen. Efter jobbet bäddade jag ner mig i sängen och grät, grät för att jag blev sjuk, grät över att jag har en progressiv sjukdom vilket innebär att jag försämras. Jag sörjde det liv jag kunde fått. Ut med skiten bara. Men det här kommer inte knäcka mig, det blir bra det vet jag. 

I stället för att knäckas av beskedet så skall jag nästa gång jag gör testerna om ca 1 1/2 år slå dom jäkla resultaten. Jag skall bli bättre!!!! Först tänkte jag hur fasiken skall jag kunna träna upp mina inre muskler runt lungorna och i bröstkorgen, sen kom jag ju på att det är ju det jag gör med andningsövningar, yogan och meditationen. Vem vet jag kanske hade vart sämre om jag inte hållit på med det. Sen om det visar sig att jag inte kan stoppa förloppet så får jag ta det då. Jag fixar det, jag har slutat att tvivla på mig själv.

I helgen var det festival på Vrångsholmen, en konst och musik festival Wrong Direction Home som bland annat min bror och min kompis Max är med och håller i. Så istället för att ligga hemma själv i helgen åkte jag upp dit. Jag är så tacksam för att jag åkte med, och jag är så innerligt tacksam för att jag har så mycket fina människor runt mig. Jag är så tacksam och glad för alla fina pratstunder och möten i helgen. Alla kramar, alla leende, alla dansande människor. Lycka att se lycka! Jag satt på en stol och kollade på konserterna bakom dansande människor, jag letade efter känslan av sorg att inte jag var en av dom hoppandes dansandes men den fanns inte där. Istället kunde jag känna deras glädje och glädjas av det. Visst kommer det alltid vara en sorg men en sorg jag kan hantera. Ja shit det är inte lätt! 
 

Färgsprakande & detaljrikt

I går eftermiddag åkte jag och min bror på en utställning för att beskåda Helena Turunen underbara konst. Jag älskar verkligen hennes konst, den är så detaljrik och vacker. Du kan stå länge och beskåda hennes verk och du ser mer och mer saker i bilderna. Jag och Helena har aldrig träffats men vi har bloggat på samma portal i några år, det var roligt att få se henne i "verkligheten". Tusen tack vackra Helena för att vi fick komma och titta på dina underbara alster, du är så otroligt duktig.

Ni kan besöka Helenas blogg här:

ART BY HELENA TURUNEN


 

Sänghäng & Dokumentär Maraton

Jag har i stort sett legat i sängen hela dagen, läst och kollat på dokumentärer. Jag har känt mig små febrig och hängig och då är det bara vila som gäller. Jag blir lätt rastlös av att inte göra något men ibland är det riktigt jäkla gött att inte göra något. The Spirit Science la för ett tag sedan upp en lista på 200+ CONSCIOUSNESS RAISING DOCUMENTARIES, där lovar jag att du kommer hitta en hel del intressanta och lärorika dokumentärer.  Det goa e oxå att du behöver inte ladda ner dom utan du länkas direkt till Youtube!!

Japp o där har ni henne liggandes i sängen och tar selfies med datorn:-) Om jag piggnar till drar jag nog på en Solidaritetsfest för Gaza i kväll! Ha en alldeles underbar kväll! Kärlek i massor!!!

 

Im a Pisces

För ett tag sedan blev jag tipsad om Jonathan Cainers sida. Nedan har du en forecast för fiskarna. Jag är fisk och det ligger i min natur att fascineras av allt som har med horoskop, astrologi m.m att göra men även jag vet att ibland får man ta det med en nypa salt. Men när jag läste min Forecast för 2014 på Cainers sida blev jag verkligen "Blown away" hur fasiken kan han veta hur jag känner :-) 

Gå in på här sida för att läsa din Forcast.

Pisces, Year Ahead 2014

GENERAL 

What is different for you about 2014 is not what's going to happen but how you are going to feel about what happens. More often than you've ever felt, possibly in your whole life to date, you are going to be able to feel good about what's happening, even if what's happening doesn't seem to be so good. Your ability to feel okay is going to be enhanced by a series of encouraging celestial developments. That's big. Really big. Because when we feel good, we can make good things happen. Instead of saying, 'I'll never solve this problem.' We say, 'Oh, it's a problem, I wonder how I can solve it?' And then you keep going until you find a solution. The planets are effectively making you more able to be yourself. And at your best you are pliable, adaptable and inventive. You're a Piscean after all. What is there that you can't do if you try? This year, even if things aren't ideal at times, you'll just go, 'Yes, I know... but I'm going to find a way to make it okay.' That's going to be the repeating phenomenon. The most important thing you will know by the time this year is over, is just how blessed you are.


 

Nackenchock & bilkrock

                                  

Det blev en snurrig morgon, min kära bror och hans vän lånade min bil för att dom skulle på ett möte utanför stan. Inte ens 10 min efter att dom gått utanför dörren ringer min bror, han säger att dom råka köra in i en parkerad bil och frågar mig vad dom skall göra. Amen va fasiken ta reg numret på bilen och lägg en lapp med ditt telefonnummer, säger jag.

-Ok men jag tror inte din bil går att köra! 

-Öh ok ring pappa!

Jag trodde dom bara hade kört in lite lätt och kunde fortsätta köra, men njä så var det inte. Bärgaren fick komma och hämta min bil och köra den till verkstanden. Så det blev att ringa lite samtal till försäkringsbolag m.m och jag e ju så beroende av bil så nu har jag precis vart och hämta en hyrbil.  Ja ja det var ju tur att det gick bra med pojkarna i alla fall, fy vad jag tyckte synd om dom. 

Ja här händer det grejer, jag fick en chock igår kväll innan jag skulle lägga mig och får se att min kära mamma har lagt upp en nakenbild på sig själv på facebook. Det va en suddig bild tagen på långt håll när hon står och duschar på deras innegård sprit språngande naken. Det visade säg att min mamma hade av misstag råkat lägga upp den när hon i mörkret utan glasögon skulle svara på ett sms. Hm ja du lilla mamma :-) Hur lyckas man med detta e ju då frågan? Mamma såg inte detta förrän i morse när hon kom till jobbet och hon fick ju en smärre chock, men gud vad vi skrattade sen. Ja så kan det gå! Annars e allt bra :-)

 

Det kan faktiskt bli bra ändå!

Jag hade besök i helgen, ett känslosamt men ett väldigt fint möte trots allt. Jag hade ju en bild av saker och ting och en dröm om hur allt skulle bli. Den drömmen krossades för några månader sen...det känns helt förjävligt stundtals, riktigt jäkla smärtsamt. Jag kanske inte vet vad jag vill ha men jag är säker på vad jag Inte vill ha i mitt liv. Det är bara att fortsätta, livet är ju fullt av upp och nergångar så är det bara! Och trots att det inte blev eller blir som man har tänkt sig så kan det faktiskt bli bra ändå :-)