skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

Ifrågasätt!!!

Jag har alltid ifrågasatt saker och ting, och sökt svar och fakta. När jag var liten så kunde jag tänka ok även om personen är "vuxen" så betyder det inte att han eller hon alltid har rätt. Som barn så lär man sig att man skall lyssna på dom vuxna och i stor sett inte ifråga sätta alls. Det funkade väl sådär bra för mig ibland. Nu säger inte jag att jag ifråga satte allt och att jag gått på alla "vuxna", utan det har varit när jag har känt starkt att nä detta känns inte rätt. Då har jag inte kunnat hålla min käft och då kunde jag tänka efteråt att va fasiken Linda kunde du inte ha varit tyst, så du slapp sitta med bänken i korridoren ( ja det hände ibland). Men idag så kan jag känna mig stolt över den lilla flickan som stod upp för sig själv och stod fast vid vad hon trodde på. Jag kommer alltid stå upp för vad jag tror på och jag kommer alltid att söka svar och fakta. 

Jag har aldrig skrivit om politik det handlar inte om att jag inte bryr mig för det gör jag verkligen. Men ibland önskar jag att jag kunde flytta och bo på ett ställe där sunt förnuft rådde, där ingen sa till mig vad jag får göra med min kropp tex. Vilken form av "medicin" och vilka substanser som jag får tillföra Min kropp. Fattar inte hur någon kan bestämma över min kropp det e helt sjukt, du äger inte din kropp. Du får rösta och lägga en röst på hur du tycker att ett land skall styras utan någon som helst kunskap, men du får inte bestämma över din egna kropp. Ja jag kanske låter skit flummig men det är en av sakerna jag tycker e helt sjuka. 

Jag tycker det är väldigt ledsamt det som sker i Sverige just nu, jag tänker inte ens nämna namnet för dom skall inte få mer utrymme. Det är så ledsamt att människor har helt glömt av eller aldrig kanske insett att vi faktiskt delar denna planet som vi kallar jorden. Vi är här tillsammans. Va fan händer när skall ni vakna!!! Det är ingen "One man show" som många många verkar tro. Bara för att du råkade föddas i Sverige, det kunde vart du som behövde hjälp eller din bror din syster din mor din far din vän. Vi e alla samma, vi kanske ser olika ut vi talar kanske inte samma språk. Men vi e alla människor. 

Såg Dokumentären FED UP häromdagen, under kan du se trailern. 

"Allt vi har fått höra om mat och motion under de senaste 30 åren är helt fel. FED UP är filmen livsmedelsindustrin inte vill att du ska se"


 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nattstad eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Ayahuasca, Det okända och Juicing

Sorry för dålig uppdatering, men ni som följer mig vet att jag ibland tar lite pauser och att jag inte skriver varje dag. Då jag sitter framför en dator dagarna i ända i mitt jobb, så är det så jäkla skönt att vara helt dator fri ibland. 

Jag har haft en underbar helg, i lördags tog jag elrullstolen och åkte upp i Ängårdsbergen det är verkligen magiskt vackert där uppe. Jag har alltid älskat skogen, jag fylls av ett sådant välbefinnande när jag är ute i naturen. Jag önskar ju att jag kunde ta mig fram på alla smala stigar men tyvärr så kommer jag inte alltid fram överallt där jag vill, men men så är det och hade jag inte haft min Elrullstol så hade jag ju inte kommit ditt alls.

Jag har sett en massa bra dokumentärer det senaste bland annat såg jag Ayahuasca: The Vine of Soul och Fat, sick and nearly dead. Ayahuasca är något jag är väldigt nyfiken på och jag vet att jag kommer att testa detta någon gång i framtiden. 

Jag såg även en Wake Up som handlar om en Jonas Elrod som vaknar upp en morgon i ett hotellrum i San Francisco och ser syner. Sedan den dagen, säger Elrod han ser spöken, demoner, änglar, färgglada moln av energier och personliga auror vart han än går, och han kan inte förklara vad som händer med honom eller varför. Elrod och hans flickvän började leta efter en orsak till detta fenomen, och besöker en lång rad läkare, psykiatriker och andliga lärare, i ett försöker att avgöra om hans visioner är en produkt av sjukdom, psykos, eller en genuin andlig uppenbarelse, Elrod finner att han inte är säker på om hans visioner är en förbannelse eller en välsignelse. 

Under bilderna kan du se trailers för Ayahuasca: The Vine of Soul och Wake Up och hela Fat, sick and nearly dead. Alla dokumentärenra har jag hittat på Netflix.


 


Hatt & Piercing

Hade en super härlig dag i går, vi var ute hela dagen och promenerade runt i vackra härliga Göteborg. Jag kom hem med en underbar hatt, som jag köpte på den fina hattbutiken Steirnglans som ligger i Haga. Köpte en ny piercing i guld jag har köpt alla mina piercingar på Tribe som ligger på Kungsgatan I Göteborg, dom har en webbshop oxå. Ett tips är att besöka Etsy.com där finns det hur mycket som helst.

Det är så underbart att solen fortfarande värmer. 

                                     

 

You are God!!

Hur grym är inte denna tjejen. Ni måste lyssna på henne! 


 

Bring It on!!!

Sitter på tåget på väg hem från Stockholm, jag gillar verkligen att åka tåg. Du kan bara vara i några timmar. Jag åkte upp för att tatuera mig, han som tatuerade mig har sin studio i London Seven Doors Tattoo, jag hade tänkt åka dit men så skulle han på en Tattoo mässa i Stockholm så jag fick en tid där. Just nu sitter jag och tittar på på hans konstverk som sitter på min arm, jag är mer än nöjd! 

Jag o Johanna delade på en flaska Cava kvällen innan, jag har ju inte druckit sen i september så jag var ju så där fräsch när jag vakna efter att ha sovit högst 5 timmar. Men det fick mig att komma ihåg varför jag inte dricker men gött va de! 

Det har vart lite mycket för mig det senaste och jag ljuger om jag säger att det inte gör ont, det gör så in i helskotta ont! Det känns riktigt jäkla pissigt och helt förjävligt stundtals. Man får ofta höra att allt sker av en mening och att det finns en mening med att utsättas för prövning. Men när man utsätts för prövning om och om igen så börjar man ju undra vilka lärdomar som skall komma ut av detta. Borde jag inte lärt mig vid det här laget tänker jag, nä tydligen inte. Men Bring it on för jag tänker fan aldrig ge upp!  


 

The Science of Happiness - En Experiment i tacksamhet

Vad gör dig glad? Att ha roligt, god mat, umgås med vänner, tjäna pengar?

Kolla studien här! (Studien är på engelska)

Soul Pancake beslutade att själva utföra testet. De samlade ett urval av volontärer. Först tog de ett test för att få en god uppfattning om deras nuvarande nivå av lycka. Därefter ombads de att blunda och tänka på någon som var riktigt inflytelserika i deras liv, någon som gjort något riktigt fantastiskt och viktigt för dem. De skrev ner så mycket de kunde om varför den här personen var så viktigt. För att verkligen testa dem blev dom ombädda att ringa den personen och läsa vad de skrivit om dem.

För dem som tog sig tid att skriva ner något men som inte hade möjlighet att ringa upp, ökade lyckan från 2 till 4%. Bra men inte "mind blowing". Nu för dem som ringde upp och personligen uttryckte sin tacksamhet, ökad lycka 4-19%. Så när du uttrycker din tacksamhet kommer det att göra dig till en gladare person.

Det mest intressanta resultatet av experimentet är att den person som upplevt det största hoppet i lycka var den som var den minst lyckligaste person som deltog. Det innebär att om du har en särskilt tuff tid och du testar detta så kommer det sannolikt att ha en större inverkan på dig.

1:a Filmen The Science of Happiness - An Experiment in Gratitude

2:a Filmen The Science of Happiness - Operation Kindness

 

Chockbesked och fina möten

Jag har haft det lite tufft det senaste, mycket motgångar på samma gång. Men idag känner jag mig rustad för att klara av motgångar på ett helt annat sett än vad jag gjorde förr. 

Jag sov över på sömnmedicin i förra veckan, dom kollar så att min andning ser bra ut när jag sover. Man får sova med en massa sladdar och grejer som är kopplad till en maskin, så där bekvämt. Man får träffa läkaren morgon efter så man får svaren direkt. Jag fick inte riktigt det svar jag väntat mig, hon sa att mina värden låg precis på gränsen för att jag måste ha andnings hjälp när jag sover. Men än vad det inte aktuellt, men jag kommer behöva det. Min bröstkorg orkar inte riktig pumpa eller vad det är när jag är i djupsömn. Kan jag dö i sömnen om jag inte använder en sån i framtiden då eller? En massa tankar bara snurra runt i mitt huvud. Fan....

Jag åkte till jobbet, satt bara och stirrade på datorskärmen. Efter jobbet bäddade jag ner mig i sängen och grät, grät för att jag blev sjuk, grät över att jag har en progressiv sjukdom vilket innebär att jag försämras. Jag sörjde det liv jag kunde fått. Ut med skiten bara. Men det här kommer inte knäcka mig, det blir bra det vet jag. 

I stället för att knäckas av beskedet så skall jag nästa gång jag gör testerna om ca 1 1/2 år slå dom jäkla resultaten. Jag skall bli bättre!!!! Först tänkte jag hur fasiken skall jag kunna träna upp mina inre muskler runt lungorna och i bröstkorgen, sen kom jag ju på att det är ju det jag gör med andningsövningar, yogan och meditationen. Vem vet jag kanske hade vart sämre om jag inte hållit på med det. Sen om det visar sig att jag inte kan stoppa förloppet så får jag ta det då. Jag fixar det, jag har slutat att tvivla på mig själv.

I helgen var det festival på Vrångsholmen, en konst och musik festival Wrong Direction Home som bland annat min bror och min kompis Max är med och håller i. Så istället för att ligga hemma själv i helgen åkte jag upp dit. Jag är så tacksam för att jag åkte med, och jag är så innerligt tacksam för att jag har så mycket fina människor runt mig. Jag är så tacksam och glad för alla fina pratstunder och möten i helgen. Alla kramar, alla leende, alla dansande människor. Lycka att se lycka! Jag satt på en stol och kollade på konserterna bakom dansande människor, jag letade efter känslan av sorg att inte jag var en av dom hoppandes dansandes men den fanns inte där. Istället kunde jag känna deras glädje och glädjas av det. Visst kommer det alltid vara en sorg men en sorg jag kan hantera. Ja shit det är inte lätt! 
 

Färgsprakande & detaljrikt

I går eftermiddag åkte jag och min bror på en utställning för att beskåda Helena Turunen underbara konst. Jag älskar verkligen hennes konst, den är så detaljrik och vacker. Du kan stå länge och beskåda hennes verk och du ser mer och mer saker i bilderna. Jag och Helena har aldrig träffats men vi har bloggat på samma portal i några år, det var roligt att få se henne i "verkligheten". Tusen tack vackra Helena för att vi fick komma och titta på dina underbara alster, du är så otroligt duktig.

Ni kan besöka Helenas blogg här:

ART BY HELENA TURUNEN


 

Morning boost!

Varje morgon sen en tid tillbaka så gör jag en Smoothie som består av: 

Sänghäng & Dokumentär Maraton

Jag har i stort sett legat i sängen hela dagen, läst och kollat på dokumentärer. Jag har känt mig små febrig och hängig och då är det bara vila som gäller. Jag blir lätt rastlös av att inte göra något men ibland är det riktigt jäkla gött att inte göra något. The Spirit Science la för ett tag sedan upp en lista på 200+ CONSCIOUSNESS RAISING DOCUMENTARIES, där lovar jag att du kommer hitta en hel del intressanta och lärorika dokumentärer.  Det goa e oxå att du behöver inte ladda ner dom utan du länkas direkt till Youtube!!

Japp o där har ni henne liggandes i sängen och tar selfies med datorn:-) Om jag piggnar till drar jag nog på en Solidaritetsfest för Gaza i kväll! Ha en alldeles underbar kväll! Kärlek i massor!!!