Presentation picture
skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

I morgon lämnar jag Sverige

I morgon åker jag till Indien och kommer tillbaka i April. Min träning börjar på måndag så jag har några dagar då jag bara kan vila och ladda batterierna. Jag har känt mig väldigt trött och hängig det senaste, så det skall verkligen bli hur skönt som helst att få vila och få en massa D-vitamin och värme.

Det är självklart tufft att lämna sina nära och kära , men detta är något jag måste göra och mina muskler mår så mycket bättre i värmen. Kylan i Sverige under vinterhalvåret gör mig så mycket sämre i min sjukdom. Så detta är ett självklart val för mig. 

Det har varit snurriga månader för mig sen jag kom hem i februari. Sommaren började ju så där bra, det var riktigt tufft men jag hade ett sådan enormt stöd från mina vänner och familj framför allt från en person du vet vem du e. Utan dig vet jag inte vad jag hade gjort. 

Men trots allt som har hände så kände jag mig starkare än någonsin. Jag visste hela tiden att allt kommer att bli bra, och det blev det och inte bara bra utan hur jäkla bra som helst. 

Kärlek

 

Flytta din blogg till Nattstad - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Mitt drömliv

Nu åker vi snart, och nu känns det kan jag säga. Förra året var jag borta 3 månader och jag kände då att en månad till hade vart perfekt, så i år blir det 4 månader.

Fy fasiken vad härligt det skall bli. Men det är inte semester i 4 månader, förra året gick vi upp 03.30 träningen börja 05.00 i år får vi lite sovmorgon vi börjar kl 07.00 istället. Vi tränar mån-lör o e lediga söndagar. Sen så jobbar jag som vanligt, jag är så lycklig att jag kan leva så här. Jag lever mitt drömliv.

En gång om året träffar jag sjukgymnast, arbetsterapeut och min läkare på Neuromuskulärt centrum på Sahlgrenska och tisdags var jag där igen. Bland annat så mäter jag min muskelstyrka, och varje gång jag är där så har jag tappat i muskelstyrka och så var det denna gången oxå.

Jag ljuger om jag säger att det inte känns, för det gör det och det är mycket tankar som kommer upp. Shit jag kan inte stoppa det, hur fasiken kommer det här sluta??? Men som sagt jag mår skit bra nu och det e ju nu jag lever och jag kan ju inte gå runt och vara rädd för framtiden för den har ju inte hänt än. Jag får ta det när jag är där.

 

Härlig miljö

Igår firade företaget jag jobbar för 10-årsjubileum, vi började eftermiddagen med vinprovning. Jag har ju knappt druckit en droppe alkohol sen september 2013, men igår blev det en del av den varan. Men fasiken vad trevligt vi hade. Efter vinprovningen blev det middag på Dorsia där vi även bodde, rummen och hela inredningen på Dorsia är verkligen super härlig. 

Nu blir det soffan och någon go dokumentär. Ha en underbar lördag.


 

Att vara beroende av andra!

Enda sedan jag var liten så har jag varit väldigt självständig, det var väldigt mycket "Kan själv". Jag älskade känslan av att jag klarade mig själv, jag var och är fortfarande väldigt orädd. Jag minns en gång för ca 12 år sedan när jag legat inne på sjukhus, dagen efter jag blev utskriven satt jag på ett plan på väg till solen helt själv. Detta var innan min sjukdom hunnit göra mig så svag. Friheten att bara kunna åka iväg helt själv är underbar.

Idag ser det väldigt annorlunda ut. I dag har jag nästan alltid med mig en person som hjälper mig. Att bli fråntagen min självständighet var fruktansvärt, idag så är jag ju van vid det men bara för att jag är van vid det så betyder inte det att det känns ok. 

Tänk dig att det kommer hem folk som kallar ditt hem för sin arbetsplats, en person som inte är familj eller vän. Som hjälper dig, jag har alltid haft svårt för att be om hjälp och det känns fortfarande väldigt jobbigt att be om hjälp.

Kan du hämta det, kan du göra det bla bla bla . Känns bara så konstigt för mig. Inte naturligt på något sett. Känner mig ibland som en otrevlig människa när jag ber om hjälp. Jag som alltid klarade mig själv och gjorde allt själv. Jag var den som hjälpte andra. 

Men jag är evigt tacksam för hjälpen jag får annars hade mitt liv sett väldigt annorlunda ut, tack vare hjälpen jag får så kan jag leva ett hyfsat normalt liv. Jag kan jobba, resa och göra saker jag vill göra tack vare att jag har en person som hjälper mig. 

Men ibland väller sorgen upp inom mig, fan jag vill bara kunna boka en resa och dra iväg själv, eller en sån enkel grej som att åka in till stan och shoppa helt själv. Men det kan jag inte längre.. Att vara beroende av andra är så jäkla tufft stundtals. Och det gör ont. Jag tillåter mig att vara ledsen för det och gråta, måste få ut skiten. 

Men som sagt jag har det jäkligt gött endå, och jag får ju skapa mitt liv efter mina förutsättningar. Detta är inget som jag går runt och tänker på dagligen, men det kommer upp ibland och då är det bara att låta det komma ut. Jag vet idag att jag är så mycket mer än min fysiska kropp.  

Va rädda om er <3

 

Its working!!

Fick hem Peter Thomas Roth instan FirmX idag som jag beställde från The You Way och jag den funkar verkligen, området runt ögonen stramades upp slätades ut rejält. Har inte en enda linje under ögat. Jag följde anvisningarna på packet, och tog ett tunt lager under och över ögat ta ej på den rörliga delen av ögnlocket. Viktigt att inte ta för mycket för då kan du få lite vita (se bilden nedan) fläckar, får du det så ta och fukta en tops och dutta försiktigt. Du får testa dig fram. Kolla bara hur det slätade ut mina tunga trötta ögonlock. 


Fick även hem By Terry. Touche Veloutee concealer och även den är hur jäkla bra som helst, detta kommer bli min nya favorit. Jag har färgen Cream. På bilderna under har jag på mig concealer men det är svårt att se på d suddiga mobilcamera selfiesarna :-) Jag lägger upp bättre bilder snart.

Jag kan verkligen rekommendera dessa två produkter och dom är plånboksvänliga. Nu är Instant FirmX nedsatt från 395:- till 297:- så passa på.

 

Syskonkärlek

Var hos min kära bror i fredags, dom bjöd på en underbar vegansk buffe och alla var härligt utklädda. Min bror var en Sadhu och jag körde nått afrikanskt tema :-) 

Min bror var bara 14 år när jag blev sjuk, han har alltid funnits där för mig och stöttat och ställt upp i alla lägen. Och jag har alltid och kommer alltid finnas där för honom. Vi har en väldigt fin och stark relation. Jag är så stolt och imponerad av honom, och känner mig så extremt lyckligt lottad som har en sån underbar bror. Han är en av de smartaste och intelligentaste människorna jag känner. Han vågar ifrågasätta och förändra och söka andra alternativ och vägar i livet. Han ser möjligheterna i livet och hans strävan och kunskapstörst är så inspirerande. 

Han kommer ner till Indien i februari, det skall bli fint att få visa honom hur jag har det där och att han skall få träffa min fina lärare Rolf. Förhoppningsvis skall han oxå träna för honom. 

Ha en fin söndag!!

Kärlek <3

 

Klickat hem

Är ledig idag men någon sov morgon blev det inte, men ja älskar att ligga kvar i sängen o dricka kaffe och bara mysa. Jag handlar inte så mycket kläder och grejer längre, förr var det mycket mer. Men nu har jag haft lite tid bakom datorn och klickat hem två skönhetsprodukter som enligt recensionerna skall vara helt Amazing!! Jag har köpt dom på den svenska sajten The You Way dom har väl utvalda lite roliga märken.

Jag har beställt:

Peter Thomas Roth Instant FirmX den skall strama upp området runt ögonen, minska fina linjer och även minska svullnader. Ja det skall bli spännande att se om den ger vad den lovar. 

By Terry. Touche Veloutee en ljusreflekterande concealer som har hyllats på många sidor på nätet. Jag gillar ju Touche Eclaten från YSL just för att den inte blir jätte täckande, men ibland vill jag ha lite mer täckande. 


Jag återkommer vad jag tycker när jag fått dom.

 

Tankens kraft

Som ni märkt så har jag lyst med min frånvaro här på min kära blogg. Det blir så ibland. Jag mår väldigt bra, har kommit igång med träningen igen och livet är så himlans härligt. Nu börjar det kännas att jag snart åker, har lite små pirr i magen. Det e ju en hel del som måste fixas innan jag åker. Förra året la min bankdosa av när jag skulle betala mina räkningar i Indien, så där kul jag beställde en ny men den kom aldrig. Så i år ser jag till att fixa alla räkningar innan ifall det skulle hända igen. 

Jag har haft så många givande möten det senaste, möten men människor som får dig att tänka till och utvecklas. Du kan verkligen styra dina tankar, det är du som skapar dom och med övning kan du lära dig att välja dina tankar och ditt tankesätt. 

Om du har väldigt mycket negativa tankar så leder det till att du också känner dig sämre och beter dig på mindre konstruktiva sätt. Och detta oavsett om våra tankar stämmer eller inte. Och om du börjar undersöka dina tankar lite närmare så kommer du märka att flera av dem inte är korrekta. 

Faktum är att när vi mår dåligt gör vi det ofta inte direkt på grund av yttre händelser, utan hur vi tänker kring händelserna. Visst kan händelser i omvärlden få oss att må dåligt, men tankarna spelar en väldigt stor roll.

Här är ett exempel på hur det kan se ut:

Om jag möter en bekant på stan som inte hälsar på mig så kan det resultera i en mängd olika tankar och därmed känslor hos mig. 

Kanske tänker jag ”hon bryr sig inte om mig”, vilket förmodligen leder till att jag blir lite nedstämd. 

Kanske tänker jag ”hon har blivit stöddig”, och då blir jag möjligen irriterad. 

Kanske tänker jag ”hon såg mig inte”, och då förändras förmodligen inte mina känslor i någon större utsträckning. 

Poängen är att de känslor som jag upplever i en viss situation inte avgörs av situationen i sig utan av hur jag tolkar situationen. Som exemplet ovan visade så kan en och samma situation utlösa en mängd olika känslor, beroende på hur jag tänker. Som sagt, det är inte situationen i sig som avgör hur jag känner och reagerar, utan hur jag tänker kring den. 


 

Träningskläder & Kamera

God förmiddag! Nu e det inte långt kvar till jag åker, det skall bli så jäkla skönt. 

Jag behöver nya träningskläder, det finns hur mycket som helst men självklart så e det svårt att hitta det jag vill ha. Nu är det starka färger på allt visst jätte snyggt, men jag gillar inte att träna i tights med starka neonfärger. Jag vill ha enfärgade, utan dragkedjor, inte för låg och inte för högmidja och inte med för kraftiga sömmar. Sen så får dom inte vara för tjocka och inte för tunna hahahah ja ni hör ju. 

Kollade lite igår efter jobbet, men jag hittade inget. Jag har hittat en del på nätet men jag tycker inte om när jag inte kan prova plaggen innan. Tänkte jag skulle åka och kolla lite i mon. 

Dom här tycker jag e sjysta!

Svarta tights från Puma                                                                                               

2 Gråa tights från Puma

Ett tips är att gå in på Zalando.se och kolla, där har dom en massa snygga träningskläder.

Sen är jag sugen på en ny kamera, jag sålde min Nikon för jag tyckte den var för stor men nu e jag sugen på en ny. Jag har en Sony Cyber Shot som verkligen e super bra, men jag vill ha även ha en system kamera. Har läst lite om Nikon D90 jag vet att den har några år på nacken men den verkar bra och smidigare än min förra. Jag vill gärna ha tips på bra system kameror som inte är allt för dyra och tunga.

Ha en underbar dag!

 

Är det detta som är att vara lycklig?

Jag känner mig verkligen tillfreds med mitt liv och min tillvaro. Jag känner en sån påtaglig känsla av att leva i nuet, tanken känns lugn. Härom dagen när jag kom hem från jobbet så kände jag en känsla av välbefinnande som bara välde över mig, det fick mig att tänka på varför jag känner så här? Jag går upp samma tid gör samma sak varje morgon i samma ordning, åker till samma jobb gör samma saker nästan varje dag. Hur kan jag känna som jag gör? Är det detta som är att vara lycklig? 

Det senaste har jag varit skit trött för att jag sover för dåligt och det handlar inte om att jag inte kan sova, utan att jag inte vill sova. Det är ju så himla underbart att vara vaken och dagen känns alldeles för kort :-) Förr hade jag perioder då jag bara ville att dagen skulle ta slut, så jag kunde sova och slippa vara vaken. 

Mitt tankesätt har förändrats, jag ser saker och ting på ett annat sett jämfört vad jag gjort tidigare. Jag har aldrig uppskattat livet så mycket som jag gör nu, det känns jäkligt coollt och nästan lite läskigt stundtals. Shit du kan verkligen styra dina tankar Its working!!!!

                                 

Lyssna gärna på Melanie Gaydos inspirerande intervju! Här kan du läsa mer om henne.

Ha en underbar dag <3