Presentation picture
skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

Träningskläder & Kamera

God förmiddag! Nu e det inte långt kvar till jag åker, det skall bli så jäkla skönt. 

Jag behöver nya träningskläder, det finns hur mycket som helst men självklart så e det svårt att hitta det jag vill ha. Nu är det starka färger på allt visst jätte snyggt, men jag gillar inte att träna i tights med starka neonfärger. Jag vill ha enfärgade, utan dragkedjor, inte för låg och inte för högmidja och inte med för kraftiga sömmar. Sen så får dom inte vara för tjocka och inte för tunna hahahah ja ni hör ju. 

Kollade lite igår efter jobbet, men jag hittade inget. Jag har hittat en del på nätet men jag tycker inte om när jag inte kan prova plaggen innan. Tänkte jag skulle åka och kolla lite i mon. 

Dom här tycker jag e sjysta

Sen är jag sugen på en ny kamera, jag sålde min Nikon för jag tyckte den var för stor men nu e jag sugen på en ny. Jag har en Sony Cyber Shot som verkligen e super bra, men jag vill ha även ha en system kamera. Har läst lite om Nikon D90 jag vet att den har några år på nacken men den verkar bra och smidigare än min förra. Jag vill gärna ha tips på bra system kameror som inte är allt för dyra och tunga.

Ha en underbar dag!

 

Flytta din blogg till Nattstad - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Är det detta som är att vara lycklig?

Jag känner mig verkligen tillfreds med mitt liv och min tillvaro. Jag känner en sån påtaglig känsla av att leva i nuet, tanken känns lugn. Härom dagen när jag kom hem från jobbet så kände jag en känsla av välbefinnande som bara välde över mig, det fick mig att tänka på varför jag känner så här? Jag går upp samma tid gör samma sak varje morgon i samma ordning, åker till samma jobb gör samma saker nästan varje dag. Hur kan jag känna som jag gör? Är det detta som är att vara lycklig? 

Det senaste har jag varit skit trött för att jag sover för dåligt och det handlar inte om att jag inte kan sova, utan att jag inte vill sova. Det är ju så himla underbart att vara vaken och dagen känns alldeles för kort :-) Förr hade jag perioder då jag bara ville att dagen skulle ta slut, så jag kunde sova och slippa vara vaken. 

Mitt tankesätt har förändrats, jag ser saker och ting på ett annat sett jämfört vad jag gjort tidigare. Jag har aldrig uppskattat livet så mycket som jag gör nu, det känns jäkligt coollt och nästan lite läskigt stundtals. Shit du kan verkligen styra dina tankar Its working!!!!

                                 

Lyssna gärna på Melanie Gaydos inspirerande intervju! Här kan du läsa mer om henne.

Ha en underbar dag <3

 

Grounding & Earth Runners

Har beställde ett par EarthRunners häromdagen som jag tänkte ha i Indien. Det är inte det lättaste för mig när det kommer till skor, jag hade helst varit barfota hela tiden men det funkar ju tyvärr inte. Förra året i Indien hade jag mina underbara barfota skor från Merrell, jag älskar verkligen dom.

Men har saknat ett par snygga lätta sandaler. Så nu beställde jag hem dessa.


Våra fötter är kroppens naturliga koppling till jorden. Vanliga skor blockerar de inkommande flödet av vital bio ingång som finns på jorden, och därmed påverkar vår hälsa och hur noggrant vår kropp kan känna av tid. Med Earth Runner får du energiflödet mellan foten och jorden . Både deras kopparinlägg och ledande skosnören jordar dig elektriskt genom att tillåta elektronöverföring från planeten - direkt till din kropp

Här kan du läsa mer och beställa ett par: EarthRunners

Earth Runners på Facebook

Vad är Earthing?

Läs mer om Earthing här...

Här kan du se en dokumentär om Grounding:

Grounded

 

Kärlek

Tusen tack för alla fina ord och all kärlek jag får. Ni får ursäkta att mitt språk stundtals i min blogg e sådär. Stavning har aldrig riktigt varit min grej. Men när jag skriver så skriver jag bara utan att tänka på vad som är korrekt svenska och ja jag vet att jag är lite av speciallist på att särskriva :-) Det är ganska roligt när jag läser igenom vad jag skrivit efter att jag publicerat de och hm ok hur tänkte jag här. Men jag skall bli bättre på det, jag förstår om det blir lite svårläst ibland. Ni får ha en underbar söndag, nu skall jag sätta mig och måla och lyssna på musik.

Kärlek i massor <3


 

Drömmarna som raserades!

När jag var yngre så hade jag stora drömmar, drömmar om att bli sångerska, musikalartist, skådespelerska m.m. Jag gick musikallinje på gymnasiet och jag ville stå på scen det var min dröm. Jag hade inga drömmar om hur många barn jag ville ha eller om giftermål och sådant. Sen blev jag ju sjuk när jag var 17 år och skulle börja sista året på musikalinje, då rasade hela min värld. Alla mina drömmar om att stå på scen m.m raserades.  

I många många år kände jag att jag levde någon annans liv, fången i någon annans kropp. Detta var inte vad jag hade tänkt mig så här skulle det ju inte vara. Vad fan skall jag göra nu, stundtals kändes mitt liv helt meningslöst. Jag kände mig enbart som en börda för samhället, ingen ville anställa en sjuk person och jag levde på bidrag. Jag levde på existensminimum, då jag blev sjuk när jag var så ung så hade jag aldrig hunnit ha en fast jobb ( jag har dock jobbat sen jag var 16år) så därför fick jag så lite som möjligt från försäkringskassan. Jag hade perioder då jag inte kunde betala min hyra och mina räkningar själv.

Ja fy fan vad tufft det var, inte nog med att jag drabbas av en fruktansvärd sjukdom som jag var tvungen att tampas med och med känslor och tankar om att vara mindre värd än en friska så kände jag mig som om jag faktiskt inte var värd lika mycket. 

Vad hände det var inte så här jag hade tänkt att mitt liv skulle se ut. Jag funderade ett fler tal gånger på att avsluta mitt liv, jag orkade inte och ville inte leva detta liv jag hade fått. Jag är en kontroll människa och jag är en person som alltid har lösningar på problem men detta kunde jag inte lösa jag kunde inte göra mig frisk jag kunde inte bli av med min sjukdom. Smärtan jag kände när jag tänkte på att det alltid kommer att vara så här och att det kommer bli värre var olidlig.

Men idag är jag lycklig och tillfreds och jag tänker ibland på mina drömmar och på mitt liv som inte blev som jag hade tänkt mig, men jag hittar ingen sorg i tanken om att jag idag inte har några stora drömmar och mål med mitt liv. Det är väl sant det dom säger att "Resan är målet" visst mitt nästa mål är Indien och jag har saker som jag skulle vilja göra och se, små delmål. Det kanske ligger mycket i att jag vet att jag inte kan planera för långt fram för att man vet aldrig vad som händer och så är jag kanske rädd för att bli besviken. 

Idag har jag på något sett växt i min kostymen och tanken på att mitt liv inte blev som jag tänkt mig gör inte lika ont längre. Detta är mitt liv, och detta är min kropp och visst den funkar inte som alla andras och den gör inte alltid som jag vill men det är min och den är underbar och jag har ett liv fullt av kärlek och värma. Jag trodde fan aldrig att jag skulle känna så här., är så jäklans tacksam! Tack universum för allt du ger mig!!!

 

Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor

Igår var jag på Bokmässan, det var mycket folk men det funkade jätte bra att ta mig fram med rullstolen. Visst det e riktigt tungt att köra på mattorna som ligger överallt, och sen fick jag punka på stolen jätte konstigt för jag fick nya hjul i förra veckan för att jag hade fått punka. Det är höger hjulet igen så nu funderar jag om det är något fel på själva hjulet som gör att luften går ut eller nått. 

Vi besökte Djurens Rätts monter där den amerikanska författaren Melanie Joy, som är professorn i sociologi och psykologi signerade sin bok "Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor"  Boken kom ut på engelska 2011 och introducerar begreppet "karnism" – en ideologi som gör att vi äter och klär oss i vissa djur, men älskar och klappar andra. I sin bok undersöker Melanie Joy mekanismerna bakom detta, och vad vi kan göra för att ta steg mot en ökad medvetenhet om djurs rättigheter.

Sen gick vi på hennes föreläsning på Humanisten, du kan se den nedan. Jag kan verkligen rekommendera att gå och se henne.

30 september - Stockholm

Kl. 18-20: föredrag på Kägelbanan, Södra teatern. T-bana: Slussen. Föreläsningen kostar 50 kr.

Anmäl dig gärna till vårt Facebook-event:www.facebook.com/events/612973085489242.

2 oktober – Malmö

Kl. 18.30-20-30: föredrag på Garaget, Lönngatan 30.

Anmäl dig gärna till vårt Facebook-event:www.facebook.com/events/804425149609335.

Samtliga föreläsningar är öppna för allmänheten (och kommer att spelas in, för alla som inte har möjlighet att delta).

 

Back to India

I november drar jag till Indien igen, denna gången i 4 månader. Skall bli så himlans skönt. Det blir Anjuna Goa i år igen, det är där som Rolf & Marci håller till mina underbara Yogalärare <3.

Vi kommer att hyra samma hus som förra året, vi tittade på flera andra hus innan vi åkte hem förra året och vi hittade ett som vi gillade och vi har till och med betalt för två månader men sen ångrade vi oss. Det huset vi hade förra året och som vi tänker hyra i år igen ligger alldeles vid stranden, så jag kan ta mig ner dit själv det andra ligger mitt inne i djungeln och där blir jag mer låst.

Tyvärr så är det ett jäkla liv på nätterna och det är lite tufft när vi skall upp så tidigt varje morgon, men öronproppar is da shit så det funkade endå helt ok. Sen är våra Landlords Shuobas & Shila helt underbara, och så har vi ju våran indiska katt Zigge och två underbara hundar Binto och Queeny där oxå.

Jag mår verkligen helt underbart där nere, angående min vikt så försöker jag fortfarande att öka men det har la gått sådär målet är att komma upp till minst 50 kg innan jag åker och det är några kilon kvar. Men nu har jag försökt sen i Mars o jag har lyckats gå upp runt 1 1/2 kg jay!!!! Och nä jag har inga ätstörningar jag är super noga med maten och ser verkligen till att jag får i mig ordentligt. Men jag är inte orolig längre och inte mina läkare heller så länge jag inte minskar och det gör jag inte. Jag gick ju upp i vikt i Indien förra året så jag hoppas att jag gör det i år oxå. Här kommer lite bilder från förra året och så filma jag när vi landade i Goa.

 


 

Septum smycken

För er som inte vill ta håll i septum eller som inte bestämt sig så finns det en massa snygga septum ringar för Non pierced noses :-) Du hittar en uppsjö av snygga smycken på Etsy.comRONIBIZA har en massa fina smycken både för non-pierced nose och för piercade näsor :-)


                              

 

Ifrågasätt!!!

Jag har alltid ifrågasatt saker och ting, och sökt svar och fakta. När jag var liten så kunde jag tänka ok även om personen är "vuxen" så betyder det inte att han eller hon alltid har rätt. Som barn så lär man sig att man skall lyssna på dom vuxna och i stor sett inte ifråga sätta alls. Det funkade väl sådär bra för mig ibland. Nu säger inte jag att jag ifråga satte allt och att jag gått på alla "vuxna", utan det har varit när jag har känt starkt att nä detta känns inte rätt. Då har jag inte kunnat hålla min käft och då kunde jag tänka efteråt att va fasiken Linda kunde du inte ha varit tyst, så du slapp sitta med bänken i korridoren ( ja det hände ibland). Men idag så kan jag känna mig stolt över den lilla flickan som stod upp för sig själv och stod fast vid vad hon trodde på. Jag kommer alltid stå upp för vad jag tror på och jag kommer alltid att söka svar och fakta. 

Jag har aldrig skrivit om politik det handlar inte om att jag inte bryr mig för det gör jag verkligen. Men ibland önskar jag att jag kunde flytta och bo på ett ställe där sunt förnuft rådde, där ingen sa till mig vad jag får göra med min kropp tex. Vilken form av "medicin" och vilka substanser som jag får tillföra Min kropp. Fattar inte hur någon kan bestämma över min kropp det e helt sjukt, du äger inte din kropp. Du får rösta och lägga en röst på hur du tycker att ett land skall styras utan någon som helst kunskap, men du får inte bestämma över din egna kropp. Ja jag kanske låter skit flummig men det är en av sakerna jag tycker e helt sjuka. 

Jag tycker det är väldigt ledsamt det som sker i Sverige just nu, jag tänker inte ens nämna namnet för dom skall inte få mer utrymme. Det är så ledsamt att människor har helt glömt av eller aldrig kanske insett att vi faktiskt delar denna planet som vi kallar jorden. Vi är här tillsammans. Va fan händer när skall ni vakna!!! Det är ingen "One man show" som många många verkar tro. Bara för att du råkade föddas i Sverige, det kunde vart du som behövde hjälp eller din bror din syster din mor din far din vän. Vi e alla samma, vi kanske ser olika ut vi talar kanske inte samma språk. Men vi e alla människor. 

Såg Dokumentären FED UP häromdagen, under kan du se trailern. 

"Allt vi har fått höra om mat och motion under de senaste 30 åren är helt fel. FED UP är filmen livsmedelsindustrin inte vill att du ska se"


 

Ayahuasca, Det okända och Juicing

Sorry för dålig uppdatering, men ni som följer mig vet att jag ibland tar lite pauser och att jag inte skriver varje dag. Då jag sitter framför en dator dagarna i ända i mitt jobb, så är det så jäkla skönt att vara helt dator fri ibland. 

Jag har haft en underbar helg, i lördags tog jag elrullstolen och åkte upp i Ängårdsbergen det är verkligen magiskt vackert där uppe. Jag har alltid älskat skogen, jag fylls av ett sådant välbefinnande när jag är ute i naturen. Jag önskar ju att jag kunde ta mig fram på alla smala stigar men tyvärr så kommer jag inte alltid fram överallt där jag vill, men men så är det och hade jag inte haft min Elrullstol så hade jag ju inte kommit ditt alls.

Jag har sett en massa bra dokumentärer det senaste bland annat såg jag Ayahuasca: The Vine of Soul och Fat, sick and nearly dead. Ayahuasca är något jag är väldigt nyfiken på och jag vet att jag kommer att testa detta någon gång i framtiden. 

Jag såg även en Wake Up som handlar om en Jonas Elrod som vaknar upp en morgon i ett hotellrum i San Francisco och ser syner. Sedan den dagen, säger Elrod han ser spöken, demoner, änglar, färgglada moln av energier och personliga auror vart han än går, och han kan inte förklara vad som händer med honom eller varför. Elrod och hans flickvän började leta efter en orsak till detta fenomen, och besöker en lång rad läkare, psykiatriker och andliga lärare, i ett försöker att avgöra om hans visioner är en produkt av sjukdom, psykos, eller en genuin andlig uppenbarelse, Elrod finner att han inte är säker på om hans visioner är en förbannelse eller en välsignelse. 

Under bilderna kan du se trailers för Ayahuasca: The Vine of Soul och Wake Up och hela Fat, sick and nearly dead. Alla dokumentärenra har jag hittat på Netflix.