skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

Let there be Sun!!

Har haft två underbara dagar i solen, jag älskar verkligen värmen! Nu sitter jag på kontoret men det blir nog ingen heldag för mig idag.

Jag har alltid solskyddsfaktor 15 i ansiktet och jag brukar ha lägre Spf på kroppen, men nu köpte jag 30 för ansiktet. Du får färg ändå och en mycket snyggare bränna. Jag har Lancome Soleil Bronzer Spf 30 för ansiktet, det luktar gott och går in snabbt i huden. För kroppen har jag Biotherm Huile Solaire Soyeuse Spf 15, den har en fräsch doft och oljan går snabbt in  i huden och den känns inte kladdig eller kletig.

 

Flytta din blogg till Nattstad - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Säg att hon är älskad!

Jag läste en sån himla bra lista "How to treat your women" som jag bara måste dela med mig av, jag har skrivit om den lite. Så här vill i alla fall jag bli behandlad.

Ge henne beröm. Ja, även om hon är en stark kvinna finns det alltid en liten flicka där inne som vill bli älskad, få uppmärksamhet och kärlek, och om du inte kan hantera det - ge dig av, och lycka till att hitta en kvinna som inte behöver komplimanger.

Säg att hon är älskad. Bekräfta det, och visa det verkligen så det inte bara blir tomma ord. Du kan säga det tusen gånger om men visar du det inte och känner jag det inte så spelar din kärlek till mig ingen roll! Jag är själv väldigt bra på att låta min partner veta hur mycket jag älskar honom och varför. Därför förväntar jag mig det samma tillbaka. 

Älskar henne för den hon är. Försök inte att ändra på din kvinna till något hon inte är. En kvinna behöver veta att du älskar henne för den hon är, vi kvinnor är redan så fördömande mot oss själv som det är. 

Lojalitet. När oärlighet kommer in i förhållandet, så försvinner kärleken... Det måste vara du och din partner mot världen. Inte du mot 146 andra kvinnor. Din mans jobb är att försäkra dig om att du har ingenting och ingen att vara avundsjuk på. Han skall få dig att känna att du är nummer ett!

The 3rd Eye Kiss. Kyss henne på pannan! Det är så givande, helande och ett så kärleksfullt sätt att visa kärlek, och ger mig en stark känsla av trygghet och välbefinnande. Jag bara smälter när en kille vet hur man aktiverar min Pineal gland!

 

Vem är jag?

“I wonder if I’ve been changed in the night. Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I’m not the same, the next question is ‘ Who in the world am I?’ Ah, that’s the great puzzle!”Alice in Wonderland

Läste en bra artikel av Silvia Mordini (Du kan läsa den här) om att tappa bort sig själv fullständigt. Hon levde ett liv och var på ett sätt som omgivningen förväntade sig att hon skulle leva eller vara. Det är många som lever så och är på ett sett som omgivningen förväntar sig av dig. Man lever ett liv och är på ett sett som egentligen inte är du!

Låt ingen annan tala om för dig hur du skall leva ditt liv, självklart så kan man ibland behöva lyssna på andra om man är på väg åt helt fel håll. Men det vet du ofta själv! Lev det liv du vill och inte det liv som andra vill du skall leva!

“Don’t play small. Stand up. Take charge. You are doing yourself and others a disservice by catering your actions towards how you think others will react. Instead, just be yourself, exactly as you are. When you are simply being yourself, you will attract everything that is in alignment with who you truly are. You will be shocked to see who drops away.

Their absence will leave a space for new and amazing relationships to enter your life. Just be you, and let everyone else do what they may. You are not what others believe you to be, you are what you know you are and nothing else. Just be.

You will be rewarded for your courage with a life that reflects your true essence, instead of an invented identity created to please others.”

-Silvia Mordini

 

Call it Magic.

Älskar denna låten <3

 

Njuter till fullo!

Efter jobbet igår åkte jag ut till min väns landställe. Jag älskar verkligen lugnet och tystnaden här ute. Nu har vi precis kommit hem från sjön och nu skall jag göra armband med barnen.

 

Ibland behöver du lite hjälp på traven!

I går när jag vaknade kände jag fy vad jag mår, kom till jobbet och kände att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka. Så jag grät! Jag kände mig så spänd i kroppen och hade värk lite överallt, jag lägger så mycket av mina känslor i min kropp! Så jag ringde och bokade in Thaimassage efter jobbet, fy fasike vad det gjorde mig gott! 

Sen gick jag och tränade, när jag kom hem tog jag fram mitt nyinköpta skissblock satte på Coldplay och målade hela kvällen. Jag älskade att måla när jag var yngre men har inte gjort det på många många år, mycket på grund av prestationsångest tror jag. Men åh vad roligt de var nu, jag släppte alla tankar på att det måste vara perfekt och bara målade. 

Jag köpte några skit pennor, så nu blir det till att köpa bättre pennor och börja måla igen. Är så glad! Du kan vända och vårda dina känslor och ta tag i dom, det var vad jag gjorde igår. Jag gjorde sånt som gör mig glad och som får mig att må bra! För jag är värd att må och ha det bra, men ingen annan kan göra det för dig bara du. Visst ensam är inte alltid starkast utan ibland behöver man sträcka ut sin hand och be om hjälp, ibland behöver man lite hjälp på traven. 


 

Att gråta!!

Har känt mig lite små hängig och lite låg de senaste dagarna. Jag är en känslomänniska som inte kan dölja mina känslor, man kan läsa mig som en öppen bok. Jag har känt att jag behöver gråta få mig ett rejält jäkla "gråt", gråta ut i en trygg famn! 

Jag är ledsen, och jag tillåter mig själv att vara det. Jag är så ledsen för så mycket och ja det gör ont. Men jag är inte rädd, rädd för att vara ledsen eller nere. Jag är tacksam för att jag är i kontakt med mina känslor och att jag kan känna. Känna lycka, sorg, kärlek, hopp, tacksamhet och en massa andra känslor. Just nu är jag ledsen och då gråter jag...och det betyder inte att jag tycker allt är skit och piss! Det är bara en del av livet...

Läste en bra artikel just om att gråta här kommer ett utdrag därifrån.

Att få gråta är en mänsklig rättighet. Men de allra flesta har tränats i att inte besvära andra med sina tårar. I synnerhet inte om du är man. 

Svenskar har en mycket stark integritet, ett starkt krav på sig att behålla sina känslor för sig själv. Men någonstans, någon gång måste känslorna komma ut, tårar behövs! Trycker man ner sina känslor och tårar så kommer de oftast ut senare, på fel sätt eller fel plats.

I terapisamtal möter hon nu och då människor som av olika anledningar inte kan gråta. Hon beskriver också det förlösande ögonblicket när de första tårarna trillar utför kinden, vilken process det sätter igång.

Ofta får hon höra "nu vet jag varför jag inte har kunnat gråta". Till exempel har man övertalat sig själv att gråten betyder något helt annat. Kanske har man erfarenheter av någon som använt gråten som ett sätt att distansera sig.

Ett barn som växt upp med en förälder som gråter för att få fram sin vilja värjer sig mot både egna och andras tårar – för man vill inte bli manipulerad.

Vi lär oss på ett eller annat sätt hur vi ska hantera tårar – både våra egna och andras.

– När jag ser att en människa får tårar i ögonen vet jag att vi har kommit förbi pratet om väder och vind och har möjlighet till nya insikter, förändring och läkedom, säger Pamela.

Men varför är vi så rädda för att gråta?

– Jag tror att det har väldigt mycket att göra med vår självbild och identitet. Till exempel om jag alltid fått höra "ryck upp dig, sluta lipa" när jag gråtit kan jag få svårt att tro att jag är accepterad för den jag är, också om jag gråter, säger Pamela.

Tårar är för många ett tecken på att man inte kan behärska sig, och bristande självkontroll är det samma som att vara svag, och det utmanar något inom oss alla. Men Pamela skulle önska att fler av oss hade modet att sitta kvar hos den som gråter – tills gråten tar slut.

– Några minuters djup gråt kan leda till ett mycket djupt helande. Det skulle vi kunna ta med oss i alla våra relationer; till vår partner, till föräldrar, syskon och vänner. Genom att sitta där och låta det hända kan jag bidra till den här människans helande, säger Pamela.

Så gråt om du är ledsen....

 

Helt magisk!!

Älskar verkligen denna låten och den underbara lilla tjej som dansar i videon till Sia - Chandelier hon heter Maddie Ziegler är bara 11 år. Låten och videon går på repeat hos mig just nu. Jag hittade den live oxå, så jag var tvungen att lägga till den oxå!


 

Vackra vackra kvinna!

Haft en skön helg, i fredags njöt vi på nakenbadet. Det var några år sedan jag var där, och det är så härligt för det är kvinnor i olika åldrar och storlekar. Kvinnor med silikonbröst, inga bröst och kvinnor med enbart ett bröst. Jag tycker verkligen det är en befriande känsla att ta av sig alla kläder, kvinnor är så vackra och unika och ingen kropp är den andra lik. 

Innan jag blev sjuk så älskade jag min kropp den var så stark och vacker, sen när jag blev sjuk så hände det något. Det kändes som om det inte var min kropp längre, utan som om jag var fången i någon annans kropp det kändes så fel. Där började min misshandel mot min kropp. Fy tyckte inte alls om den, inte nog med att jag tyckte den var ful den funkade inte som jag var van vid och som jag ville.

Idag älskar jag min kropp, den är underbar. I dag vårdar jag och tar hand om den och ger den en massa kärlek. Min kropp har förändrats många gånger under min livstid, nu på grund av min snabba viktnedgång så har jag fått överskottshud. Jag trodde inte det var möjligt att det kunde bli så, trodde det var om man var väldigt överviktig innan och sen gick ner i vikt som huden inte skulle hänga med. Men nopp så är inte fallet. Men det är ok, min kropp är grym precis som den är!

För mig var det bland annat yogan som hjälpte mig att känna kärlek till min kropp igen. Ge dig själv och din underbara kropp kärlek, den förtjänar bara det bästa. Den är magisk!

 

Best Speech You Will Ever Hear

Jag försöker ju i största möjliga mån undvika allt som kommer från djur. Jag är inte vegan men jag strävar mot det. Se denna föreläsningen så kanske ni förstår varför jag väljer att äta och leva som jag gör.

Så här står det på Youtube:

Gary Yourofsky's entire inspirational speech held at Georgia Tech in summer of 2010. Listen to this amazing speaker who will blow away the myths, fill your mind with interesting facts, and help you make ethical choices for a healthy heart and soul. His charismatic and straightforward style is one of a kind - a must-see for anyone who cares about nonhuman animals or wishes to make the world a better place.