MatildaSparrenhök
Matilda, 17 år, Ösmo
Jag heter Matilda Sparrenhök är 17 och bor på en gård utanför Nynäshamn. Har tävlat ponny på högsta nivå i ca 7 år. Under åren har jag tagit 5 SM-medaljer samt tävlat Prins Carl Philips pris i Globen. I dagsläget har jag en storhäst, Scarlett de Breve, som jag tävlat upp till 135 med. Jag har även en d-ponny vid namn Nix, som jag utbildat själv och som går msvB i dagsläget. När jag inte sitter i sadeln så pluggar jag andra året naturvetenskap.
Kontakt: Matildasparrenhok@hotmail.com

 

Mitt spontana jag

Nu är det biologilektion. Min lärare har babblat om allt annat än biologi i 20 minuter, som alltid. Man börjar förstå att det är lönlöst att tro att man ska lära sig någonting på våra biologilektioner, utan man får läsa i boken innan provet istället. Jag klagar dock inte för det innebär bloggtid till mig ;) 

Jag tänkte berätta lite mer varför jag bytte hit. Jag bloggade länge på Nattstad förut och det var under den tiden jag var som mest motiverad att blogga. Bloggat på denna blogg och tillsammans med Amanda på Angrysparris, båda var på Nattstad. Vår Angrysparris gick iallafall tillräckligt bra för att ligga högt upp på Nattstads topplista och min blogg var till en början inte mycket längre ner den. Men sedan bytte jag till Horseworld och det var väl kanske inte något smartare val egentligen. Jag har aldrig haft motivation att blogga ordentligt och jag tror att det är viktigt att man är nöjd med sin bloggportal. På Horseworld är det bara en massa hästbloggar där den ena är den andra lik. Jag vill inte att min blogg bara "ska finnas där bland alla andra hästbloggar och jag själv kollar bloggar ibland, men aldrig Horseworldbloggar. Jag behövde helt enkelt hitta lite motivation och då gick jag tillbaka till just denna blogg www.nattstad.se/matildasparrenhök - för det var här jag trivdes. 

Jag hoppas verkligen att det var ett bra val av mig. Att ni orkar fortsätta läsa trots att jag hoppat runt lite och att ni gillar förändringar. Jag tycker förändringar behövs i livet lite då och då, annars blir det långtråkigt. Sedan att man kan få en liten slant om man bloggar här, även om det så bara skulle vara 1kr om dagen, så hellre det än ingenting alls. Får vara glad över 1kr, för några kommentarer får jag ju inte ;) 


 

Blogga med din mobil - Nattstad har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

Tacklar mig fram

Nu rullar tåget mot skolan och idag är det pestens skoldag. Vi börjar med biologi för att fortsätta med kemi, matte, fysik och tyska. Ni hör ju själva att det är alla de drygaste ämnena efter varandra, på en lång lång rad. Men man har ju överlevt alla tisdagar i livet hittills, så Sparris ska kunna tackla sig förbi även denna. Efter skolan är det träning med Nix för Helena, det är välbehövligt. Vi är ringrostiga och vi kommer inte riktigt överens just nu har jag märkt på resultaten. Nu ska jag göra en uppgift som ska vara inlämnad idag så att jag kan blogga under biologin ;) 


 

Mitt första godnatt(stad)


Känns som jag gjort ett bra val och jag är mer än nöjd. Säger mitt första godnatt hör på länge nu, men definitivt inte det sista ;) 

 

Jag börjar om här

Spontan som jag är kände jag bara att NEJ jag kan inte blogga kvar på Horseworld. Alla bloggar ser likadana ut där och sedan finns det saker jag inte trivs med, saker som inte fungerar 100% och sedan kände jag helt enkelt att det var lite boring. Jag behövde någonting nytt och jag har många gånger funderat på att gå tillbaka till den här portalen. Jag bytte från den här portalen förut för att jag inte tyckte att appen var något vidare + att den krånglade hela tiden, men nu har appen uppdaterats en hel del och därför tar jag tillfället att byta nu. Så från och med idag hittar ni mig alltså här och nu ska jag försöka uppdatera flitigare än någonsin. Känner mig mer inspirerad till det nu när det skett en förändring. Hoppas verkligen att ni förstår mig och orkar följa mig här istället, jag lovar att göra det bättre ;) 


Låt oss börja om!

 

Min nya blogg hittar ni...

Nu är domänen klar... jag kommer alltså att TESTA att blogga på den nya bloggen ett tag. Jag har kvar denna bloggen så att jag kan gå tillbaka hit ifall det skulle bli något strul, eller om jag inte trivs med den nya.

www.matildasparrenhok.se <------- Börjar uppdatera där från och med idag... LÄS LÄS LÄS babes

 

Fixar med några småsaker

Uppdaterat min mobil. Alltså det känns SÅÅÅÅÅÅÅ skönt! Det bästa av allt var att bilderna inte försvann, vilket det stod att de skulle göra. Har massa bilder på Spirit där & därför kändes det jobbigt att allt skulle försvinna liks.. men allt finns kvar!

Detta är förhoppningsvis ett av de sista inläggen jag gör på denna blogg för denna gången... väntar på att jag ska få min egna domän så att jag kan börja blogga på den andra. Eftersom min mobil är uppdaterad nu så kan jag ju blogga från mobilen också. Haft mobilen sen hösten 2011 och inte uppdaterat den en endaste gång... snacka om att den har börjat lagga :0

Men ska skicka iväg ett mail nu och fråga vad som händer med min domän så att jag kan börja blogga så fort som möjligt. Är sugen på att prova på något nytt. Varit på nattstad lääänge och jag är en av de få hästbloggarna här.


Bilden på mig och Spirit är från när vi kom tvåa i globenkvalet 2011... där vi tillsammans var klara för Globen. Min saknade ängel <3

 

Hittade två bilder på Snowstorm också... fina ponnyn


 

Sooooola

Behöver detta... Snart bal ;)

 

Vem är tröttast

Kan inte svara på om lilla Morris eller jag är tröttast. Skillnaden är att Morris är smart & sover, medan jag sitter o sjunger i bilen.

Är i Sthlm nu, 40 minuter hem... beroende på köerna, hm. KÖR DÅÅÅÅÅÅÅ.

Går halvdag imorgon, förstå vad skönt efter en lång & seg tävlingshelg. På tisdag har jag nationella prov i matte... Hmm spännande, nej. Efter det ska vi springa 8km, men eftersom jag är sjuk så lär jag banga det. Kommer ändå inte göra det bra om jag gör det.

Slutar snart nian, FETT mkt grejer o göra klart. Hur ska jag hinna??


 

J*vla skit

Scarlett hoppade så jääääkla fint! Hon hoppade väldigtväldigt högt över hinder nummer 3, vilket gjorde att jag inte räckte fram på 4 & hon trampade om och rev därför räcket bakom. *Suck* Så onödigt. Om jag hade agerat lite fortare så hade jag fått plats med 5.

Fredric var nolla, Jennifer 1 ner & Lollo 1 ner. Så allt blev åt helvete & vi föll pladdask ner i sista omgången. Djursholm kommer inte ha något elitlag nästa år heller. 

På väg till Västerås