JuliaKulikdanielsson
Julia, 18 år
Välkommen hit! Bloggen drivs av mig Julia, en go målmedveten tonårstjej. Bloggen ni nu har klickat er in på kommer till största delen handla om: Min vardag där jag knappt sitter stilla en sekund. Ridsporten som jag har ett stort intresse för. Och sist men inte minst tankar och känslor. Då jag i mitt liv efter svåra perioder varit med om mycket traumatiskt vilket i sin tur har väckt en vision hos mig att hjälpa andra människor till det bättre! Kort sagt kommer du kunna läsa om det mesta

 

För jag tror

För jag tror på ödet och att allt har en mening. Vilket kanske de flesta av er tycker är helt sjukt med tanke på hur många gånger livet slagit kängor i nyllet på mig. Det kanske är ganska sjukt att efter allt traumatiskt jävla skit som hänt mig, efter alla vägar jag går/gått fel på. Men i vilket fall kan jag inte låta bli att tro på att allt har en mening och att ödet finns. Någonstans tycker jag det är så fint, att tro på något. Ödet kanske tar en överallt och lite till men även tillbaka till livet igen. Ödet visar kanske vägen när man inte kan se. När man vandrat på en väg som är helt åt helvete och så förbannat fel så är det som att ödet puttar tillbaka än på den vägen man skulle gått på. Kanske har det en mening att allt tufft tilldelas till oss som är starka nog att klara av det. Jag vet inte, men jag finner det så fint i att tro. Kanske har allt som händer/hänt en mening och en viktig lärdom bakom. Kanske finns det något fint i allt!

 

Blogga med din mobil - Nattstad har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

1,2,3,4,5

Vad gör man när man är helt oförmögen att stå upprätt? När det känns som man har ett ton bly i bröstet? När något annat är härskare över ens egna kropp, styr och dominerar över den. Drar och sliter i den tills man inte orkar mer. Tills man tror att luften ska ta slut eller att hjärtat ska sluta slå. Pulsen som slår är ett tecken på att det inte är en mardröm utan en verklighet. Vad gör man? Förutom att knäppa händerna och hoppas på att "hjärnspökena" och det undermedvetna som ställer till ett helvete ska försvinna. Att smärtan ska försvinna, för en liten stund iallafall. Man andas och räknar sekunder. Ser minnen flimra förbi som man så länge trängt bort. Allt kommer och välter omkull än. 1, 2, 3, 4,5 andas, andas, andas! 

 

Ett blandat ridpass

Idag när jag kom till stallet var det hoppträning som stod på schemat. Fatta glädjen i det, helt underbart. Idag red jag en minst sagt stark, envis och helt sjukt pigg 5 åring som idag för första gången hoppade sin allra första lektion. Stark i galopp och nästan skenade i galoppen. Gjorde nya fattningar och bromsade ner han igen för att inte få en "okontrollerad" galopp. När det var dags för hoppning tror jag att jag kom mot hindren 10 gånger om inte mer och nästan varje gång vek han av i sista sekund. Jag kände hur min frustration växte där på hästryggen, styrde om och om igen mot den lilla kombinationen. Men ja det gick som det gick. Fick iallafall beröm efter lektionen av min ridlärare och var minst sagt trött i hela kroppen. Men nöjd i vilket fall över dagens ridlektion är jag! Fina, envisa, söta ponny…!


 

Tips på en bättre kvalitativ blogg

Jag älskar välfyllda bloggar med flera inlägg per dag.Tycker att det är så tråkigt när arkivet ekar tomt. Samtidigt som jag tycker att kvalitativa inlägg är det absolut viktigaste av allt. Att man liksom inte bara rafsar ihop något för att bara ha en välfylld blogg. Mitt bästa tips är att planera och skriva en lista när kreativiteten väl sprudlar. En lista med lite olika inlägg att skriva om. En lista att kolla på när kreativiteten och orden saknas. För att liksom få en mer välfylld blogg samt en ökad kvalité på inläggen! 

 

12:45

Hej och godmorgon eller god förmiddag kanske passar bättre in?! I vilket fall hej! Känns bra att vara uppe i tid och vara lite effektiv, inte sova bort hela dagen typ. Började skriva på detta inlägg ungefär 08.00 när jag vaknade men tog en minst sagt lång paus och sedan dess har jag hunnit ta en lång dusch och fräschat till mig. Mina planer för dagen är att göra minsta möjliga. Möjligtvis dega bort lite dö tid med någon fin vän. Så med andra ord blir det en riktigt lugn söndag! Måndag imorgon vilket betyder en vecka till i skolan och sedan väntar ett välförtjänt påsklov, en liten motivation för mig just nu! 

Bjuder på lite cheesy bilder från weheratit!

 

Järnspöken

En sådan låt som alltid kommer vara lika fin!

 

En liten summering av min fredag

Hej på er allihopa! Måste inleda med att be om ursäkt för att jag varit lite inaktiv här på bloggen, men det får bli så ibland. Vaknade upp för ett tag sedan med Wilma bredvid mig som sov över här igår. Hade ni en bra fredag igår?! Första halvan av fredagen var sämst för min del. Dock vart den riktigt bra fram emot slutet. Umgicks med fina kompisar och träffade en hel del nya trevliga människor som vi spenderade fredagen med. Sjukt kul i vilket fall. Gick och la oss på direkten när vi kom hem, nöjda över fredagskvällen!

 

Det här med att…

Det här med att känna sig lost. Det här med att dra på sig som ett skal utåt för att ingen ska märka. Det här med att känna sig ensam och övergiven. Det här med att aldrig vara nöjd över sig själv. Det här med att känna sig helt jävla värdelös. Det här med att vara fylld av ångest. Det här med att aldrig kunna koncentrera sig. Det här med en massa möten hit och dit om en förändrad framtid. Det här med att må så jävla dåligt. Det här med att vara fast i något som är synonymt med ett helvete. Det här med att kämpa, slita och ge allt för att klättra uppåt. Det här med att ändå ramla så jävla hårt till botten gång på gång. Det här med att aldrig någonsin vägra att ge upp. Det här med att ge sig fan på att klara det.


 

En sådan där liten uppdatering

Min torsdag hittills har innehållit träning och skola. Hade ärligt inte varit i skolan sen i måndags, men idag pallrade jag iväg mig dit. Lång skoldag, men som jag i vilket fall tog mig igenom. Men känslan är alltid lika skön att liksom bara få komma hem sparka av sig skorna och hoppa i myskläderna, eller då först träningskläderna. Denna torsdag har gått så snabbt och jag har egentligen inte gjort något överhuvudtaget som är synonymt med vettigt om man bortser från träning och skola då förstås. Fast riktigt skönt att torsdagen snart är över och att det ligger en hel helg framför mig och oss. Det är vi värda! 

 

Nu sitter jag här igen

För nu sitter jag här igen. Som att vara fast i en jävla grop. En grop full med ångest, känslor och problem som lagts på hög. För jag känner mig fängslad, som att inombords är det som ett fängelse med en massa saker jag låst in där. Och jag orkar inte skrika hur ont allt gör, för det skriker redan så högt i mig, så högt att jag inte kan höra den där rösten som säger att allt blir bra så småningom. För jag vet ju att allt blir bra så småningom, för jag får ju trots allt inte glömma bort allt som hänt mig. Ibland glömmer jag hur mycket jag gått igenom, ibland glömmer jag helt bort min "historia" och "bakgrund", och vem jag, Julia är. Det här vart rörigt precis lika rörigt som det är i mitt huvud just nu!