Presentation picture
fridajosefsson
Frida, 18 år, Gävle

 

Concert tickets

Jag tog mig upp halv 9 imorse för att köpa konsertbiljetter till One Directions konsert i Göteborg nästa år. Ska gå med Linny och våra friends i Stockholm, Avalon och Rebecka! Gonna be good


 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nattstad eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Berlin del 4

Pretty pictures, mostly. 


 

Hänger med Stockholmare

På konserten i Stockholm lärde jag och Linnea känna två tjejer i publiken och idag åkte dom till Gävle för att umgås med oss yayyyy. Har endast ätit och sovit i omgångar, hård måndag.
 

Igår

Var på födelsedags/halloweenfest igår i Forsbacka! Det var kul tror jag :)


 

Berlin del 3

Konserterna. Även konserten i Sverige eftersom det är en del av Berlinresan.

I Berlin tog vi en taxi till Astra Kulturhaus, det var 8 personer framför oss i kön när vi kom dit. Några var polska och två stycken var tyskar. Det tog två-tre timmar innan nästa person bakom oss kom dit dock. Vi kom dit halv 10 på morgonen och fördrev timmar genom att läsa böcker, lyssna på musik, ta fula bilder och prata skit om grejer på svenska. När det var omkring 4 timmar innan insläpp var det helt plötsligt 28 människor framför oss i kön. FRAMFÖR. Blev så jävla arg med tanke på att dom inte förtjänade en plats så långt fram när dom inte hade varit där i tid. Så vi lärde helt enkelt känna de två tyska tjejerna framför oss och två finska tjejer bakom oss som vi hängde med tills insläppet. Det fanns inga vakter eller något som kunde ordna upp strukturen heller. Vi i gruppen försökte såklart prata med dom men det var helt omöjligt. Ignoranta fans som låtsas att dom inte förstår engelska. Vi hamnade i vilket fall längst fram och hade en asbra upplevelse ändå. Efter konserten väntade vi utanför och efter drygt en timme kom Matty (sångaren) ut och tog bilder med dom som var där. Det var även då Linnea fick sin gratisbiljett till Sverigekonserten när hon berättade att hon kom från Sverige och inte hade en biljett dit pga vår kompis Sandra som inte har fyllt 18 än inte kunde köpa ståbiljett. Chockad som är blev glömde hon att jag existerade och nämnde inte att jag var 18 och kunde gå med henne. 

Sverige!
Efter att ha spenderat natten på Arlanda tog jag och Linnea tåget in till Stockholm vid 8. Eftersom att vädret i Berlin var lite varmare tänkte vi inte på att det var ca 10 grader kallare i Sverige. Det resulterade i att istället för att åka direkt till Debaser Medis fick vi vänta en timme på Gallerian tills Hemtex öppnade kl 10 och vi kunde köpa varsin fleecefilt. Bra val måste jag säga. Helvete vad kallt det var, usch. Utanför Debaser Medis var det iallafall några tjejer som hade tagit på sig att fixa ett kösystem, så man kunde sitta vart man ville (dvs under taket eftersom det regnade). Nog för att det kösystemet inte riktigt höll hela vägen, men det underlättade, tillsammans med vakterna. Oroliga över att jag inte skulle få en biljett gick Linnea runt byggnaden och hittade turnébussen, där hon snackade med någon som bad henne komma tillbaka vid 13:00. Vi gick då dit, träffade bl.a. trummisen i bandet, Linnea förklarade om Berlin och Matty och han sa att det var lugnt att jag följde med. Han skulle skriva upp det på en lista. Sen satt vi i trappan till kl 7, oförmögna att ens röra oss pga kylan. Kan ha varit det tråkigaste jag har gjort någonsin. Väl inne där hamnade vi längst fram, lärde känna tre tjejer bredvid oss och hade askul. Det var två riktigt bra konserter. Intima och energiska. Alltså fan vad jag längtar tillbaka. Det var prick en vecka sen Sverigekonserten var. Best nights of my life, no doubt.


 

Berlin del 2

Nu till den roligaste delen, shoppingen! Vi bodde vid Alexanderplatz och där köpte jag allt förutom det från KaDeWe och Kiehl's.

Smink:

Foundation från Dior kostade 45 euro ca 430kr, köptes på KaDeWe
Penslar från ZOEVA, köptes på Douglasbutiken på Alexa för 12,99 euro ca 117kr/st
Läppstift i olika rosa toner inhandlades på KIKO på Alexa för 6,90 euro och 3,90 (den svarta)
Gratis prover från Sensai by Kanebo, puderfoundation i två olika nyanser. Fick på KaDeWe
Pressat puder från Benefit (Alexa), köptes för 34,99 euro, dvs ca 315 kr
En grönfärgad face primer från KIKO (Alexa), kostade 6,90 euro, dvs ca 62 kr

Hud/kroppsvård:

Parfym från Prada, kostade 52,95 euro ca 478 kr (EJ VÄRT) på Douglas (Alexa) Fick Escada body lotion prov med där.
The Body Shop hade rea (woooop), Body butter Papaya 90kr, Shower gel Vinyard peach 36kr, Body lotion Chocolate 63kr
Lush scrub Ocean Salt kostade 23,50 euro, ca 212 kr (stor burk), Tea tree water kostade 13,25 euro, ca 120 kr (stor)
Kiehl's Ansiktsmask 226kr, Ultra Facial Cream 452kr (stor burk), Face wash 244kr, fick även med fem prover som jag redan har använt upp..
Två handkrämer från Yves Rocher ca 22,5kr/st, Body lotions för ca 45kr/st, luktar så satans gott!

Jag tvingade dessutom med Sandra och Linnea till en frisörbutik där jag köpte 250m folie för 125kr, en paddelborste för 52kr, en permanentkam för 30kr, en stor klippkam för 57kr och clips för 48kr


 

Kundpass

Färgade en utväxt idag, that's all. Gick helt okej bortsett från att det blev lite transparant där jag la färgen sist -> kortare verkningstid.


 

Berlin del 1

Jag tänkte dela upp bilderna i fyra olika delar så det inte blir för mycket på en gång. Idag tänkte jag visa lite från vår "sightseeing". Jag ber om ursäkt i förväg för mina värdelösa bilder, jag önskar jag var bra på att fota.

Ett av iallafall mina "måste ses" grejer var givetvis East Side Gallery. Det är ett 1,3 km långt open air gallery, rester av Berlinmuren som har blivit målat på av konstnärer från hela världen. Otroligt häftigt att se. Det ligger precis vid floden Spree i Freidrichshain.

Vi åkte självklart in till Pariser Platz för att se Brandenburger Tor som är en känd och stor symbol för Berlin, det är en fredssymbol sedan Berlinmuren föll. På vägen från Brandenburger Tor gick vi förbi Förintelsemonumentet som består av 2711 betongblock i olika höjder. Det är ett minnesmärke för judarna som blev mördade under Andra Världskriget, det var nästan lite obehagligt att vara där. Så mycket historia bakom.  

Blodgivare!

Det första jag gjorde när jag fyllde 18 var att anmäla mig som blodgivare. 1 september fick jag ta blodprov för att kolla om jag var frisk/passade som givare. Idag fick jag ÄNTLIGEN brev om det! Fick även veta blodgruppen. Min pappa har varit blodgivare så länge jag kan minnas, jag är helt frisk och inte nål- eller blodrädd så det faller sig naturligt att jag ska ge blod då. Enkel och viktig sak att göra 😊
 

Me and Matty

The post-concert depression hurts af