Maratonprojekt

 

Videofy.Me
Instagram: sofiamattsson
Sök
Sofia.Mattsson
Sofia, Göteborg
Hej och välkommen till Seriebloggen, jag heter Sofia och är vad man kan kalla för en serienörd. Här i bloggen kan du läsa om serierna jag ser, letar du efter en speciell serie kolla igenom kategorierna så kan du hitta gamla inlägg om din favorit serie. Om ett inlägg är svart markera det svarta spoilerskyddet för att läsa. Det kan också dyka upp en och annan film och bok recension. Har du några frågor är du välkommen att komentera eller maila, jag älskar att prata serier! Sofia.mattsson89@gmail

The Originals 1x18. The Big Uneasy

Det känns lite jobbigt att säga detta och missförstå mig inte för jag älskar The Originals, men detta är första gången som jag inte längtade efter ett nytt avsnitt. The Originals brukar vara det första jag sätter på när jag kommer hem från jobbet och denna gången lockade den näst minst av alla mina onsdags serier och det tyder på att de senaste avsnitten inte har hållit måttet. Detta kan också ha att göra med att Joseph morgan har sagt i en interjuv att han tror att man har fått se det sista av Klaroline nu, vilket självklart totalt krossade mitt hjärta (och jag vägrar tro på det), vi är en stark fandom och så länge vi finns kvar finns det verkligen hopp. Klaroline skulle bara vara i några avsnitt från början och är nu inne på sin tredje säsong som en ganska viktig del av TVD och det visar bara hur starka vi är och vad vi kan göra. Vi får bara inte ge upp för det är då Klaroline kommer förvinna, jag bryr mig inte ett skit om vad Julie Plec har att säga om det. Men som sagt jag tror att Josephs kommentar gjorde att jag tappade suget lite för vem vill se en serie utan ett lyckligt slut!

Gennewhatever gillar jag inte vilket äckel hon är som tur är så visade det sig snabbt att Klaus fortfarande har huvudet på skaft och kan visa var skåpet ska stå. Jag gillar också den nya Elijah, som är lite mer Bad ass, men fortfarande ganska god, Marcels gäng känns bara lite löjligt om jag ska vara helt ärlig, det är ju inte realistiskt att dom ska kunna vinna över orginalerna.

Att Klaus gillar Cami är inte någon hemlighet, men jag ser inte det som något romantiskt, jag vill faktiskt ha henne med Marcel, men för mig behöver inte denna serien handla så mycket om kärlek. Framför allt inför Klaus, men Elijah och Hayley såg jag en liten charm i början, men det gör jag inte längre, det är en story som för min del redan är uttjatad. Så mindre kärlek och mer action efterfrågar jag i denna serien!

 

Blogga med din mobil - Nattstad har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

The 100Efter väldigt många rekommendationer bestämde jag mig för att se The 100 och har nu sett de 4 första avsnittet, det 5 kommer idag! Jag kan inte göra annat än att säga att jag förstår varför denna serien har blivit en riktig snackis, för den är unik och liknar inte något annat jag har sett eller ser på. Den är en välkommen frisk fläktpå mitt veckoschema och den kommer garanterat få stanna!

Den har sina stunder då den är riktigt läskig och jag hoppat till i soffan och tänker för mig själv, hur ska jag kunna sova efter detta! Den är ganska brutal och jag funderar undertiden var är världen på väg egentligen. Sen får jag påminna mig själv om att det bara är en serie och inte på riktigt, som jag fick göra under tiden jag såg The Hunger Games.

Så vad handlar serien egentligen om? Det enkla svaret är överlevnad. Men för att överleva måste man samarbeta, vilket inte är det lättaste för 100 kriminella ungdomar som har växt upp i rymden. Jordens sägs vara obeboelig i ca 100 år till efter att ett gäng kärnvapen detonerat och dödat allt liv på jorden. Det visar sig ganska snart att allt liv på jorden inte alls försvann men mycket har ändrats sen människorna sist var där.

Serien är inte rädd för att ta död på karaktärer hit och dit och ungdomarna är långt ifrån goda, ett gäng av dom är det och det är konstant fight. Vem ska vinna, de onda eller de goda och vem har egentligen rätt?

Jag tycker att det är väldigt spännande och se och jag vill också veta mer om människorna som bott på jorden hela tiden. För min del gör det inte något om människorna på Arken kommer ner på jorden då jag tycker det är spännande att se dom överleva och skapa sig ett nytt liv där.

Jag vill inte skriva massa spoilers i detta inlägget utan jag hoppas istället att jag kan få folk att böra se serien i stället. Jag har en känsla, av att detta kan bli min ersättare till Lost, dom är jätte olika, men har fortfarande en del likheter och jag gillar det!

 

Dallas 3x8. Where There's Smoke


Shit vilket slut! Det känns som att nästan allas liv är i fara! Jag gillar det inte alls!

Shit vad chockad jag blev när Pamela dök upp i hotellrummet med John Ross och Emma och det kan man ju säga att John Ross blev också. Hans ansiktsutryck var oslagbart! Att Pamela var fullproppad med droger förklarar också hennes betende! Jag hoppas att hon överlever och att detta blir ett wakeup call för John Ross.

Sue Ellen började dricka igen, och oförmögen att ta sig ur ett brinnande hus,jag hoppas verkligen att alla klarar sig plus south forks serien är inte det samma utan dom.

Anne och hennes ex är bara blä, det enda bra med det är att hans mamma inte gillade det!

 

The Tomorrow People 1x19. Modus Vivendi


Denna serien har blivit så bra i de senaste avsnitten! Jag kan inte heller hjälpa att jag gillar Hilary och Stephen. Ja jag vet att hon jobbar tillsammans med the founder. Men jag tror att hon inser vad hon gjort för fel och kommer att byta sida i slutändan.

Nu verkar det som att Stephens pappa kommer vakna upp också, ja jag vill bara se mer. Om serien hade varit så här bra i början hade det nog gått mycket bättre för serien! Åhh vad jobbigt det sa bli när jag måste ge upp några CW serier!

 

Star-Crossed 1x9. Some Consequences Yet Hanging In The Stars


Okej jag får nog ge mig Caper var nog inte god i grund och botten, dock tycker jag att hans plan om att bygga upp ett eget land innanför sectorn tycker jag inte var helt fel.

Jag förstår inte heller problemet med att dejta en människa. Jag vet att Roman ska vara favoriten i serien, men jag gillar Drake mer och mer och jag tycker att det ska bli spännande att se vad han mamma ska hitta på nu!

 

Revenge 3x19. Allegiance

Okej Victoria har lyckats lista ut mycket mer än vad jag trodde och det är jag inte så förtjust i, men något måste ju hända, säsongen närmar sig sitt slut och den har goda chanser att bli förnyad. Men det betyder inte att jag gillar det. Han äcklet Pascal dödade personen som Adien behövde få tag på gjorde inte saken bättre.

Allt gick emot mitt team helt enkelt, och den enda som verkligen gjorde något åt det var Nohlan och det gillade jag verkligen! Åhh Nohan är så solklart min favorit!

Margot har jag gillat innan, men i detta avsnittet var hon riktigt bitchig och innan har hon varit så jordnära. Det känns mer och mer som att dom ska pusha tråk Jack och Emily….

 

Once upon a time 3x17. The Jolly Roger

Jag som var så glad över at Ariel var tillbaka så var det bara det gröna monstret det som piggar upp lite är att hon och Prince Eric i alla fall har det bra!

Sen att Hook älskar Emma är ju inte någon överraskning, men hela hotet om att han måste kyssa henne och ta hennes magi, usch vad trött jag blir!

Som ni märker är jag ganska trött på denna serien nu, men jag tycker inte att det händer något spännande alls nu för stunden! Men avsnittet höjpunkt var helt klart nr Charming och Henry körde bil och deras desperata sätt att försöka vinna över honom och vara coolare än en priat. 

Hart of Dixie 3xJag vet att detta är jätte konstigt att säga efter man har sett säsong 1 men jag gillar verkligen Lemon och George tillsammans, jag tyckte att avsnittet var jätte roligt. Zoe kan ju få komma över Joel nu, det börjar bli lite uttjatat, ja jag förstår att hon älskade honom, det har alla gjort, get over it!

Den har vi Wade, jag vet att det är elakt, men jag gillade tanken på att det skulle bli problem i hans förhållande, jag vill ju se honom med Zoe!

 

Suits 3x16. No Way OutWhat?! Mike slutar, det är jag inte alls okej med! Okej att säsong 3 inte har varit lika bra som de tidigare, men jag har svårt att se att detta ska bli bättre! Dock måste man ge det en chans och ge dom creed när de försöker sig på något nytt för att inte tappa allt som gjorde serien bra.

Dessutom så har jag inte gillat Mike lika mycket i dom senaste avsnittet, det ar liksom känts som att något saknas med honom. Så även om jag inte gillar tanken på att han byter jobb så ser jag ändå fram emot en förändring.

Att Scotty nu är bota gör mig inte heller något!

 

Vikings 2x7. Blood Eagle

Äntligen verkar det som att Lagatha är tillbaka på riktigt och nu ska hon med dom över till England och kriga. Jag hoppas på en liten reunion mellan henne och Ragnar nu!

Men det jag tycker är riktigt roligt är att Ragnars nya fru gillar Lagatha. Nya frun verkar också vara en riktig babymaskin, helt ärligt, är hon inte gravid hela tiden?!

Jag måste ha missat något med Floki, med tanke på att han alltid verkat vara Ragnars bästa vän och nu så ville han inte ens ha honom på sitt bröllop, jag hopas inte det är något långvarit!