Maratonprojekt

 

Videofy.Me
Instagram: sofiamattsson
Sök
Sofia.Mattsson
Sofia, Göteborg
Hej och välkommen till Seriebloggen, jag heter Sofia och är vad man kan kalla för en serienörd. Här i bloggen kan du läsa om serierna jag ser, letar du efter en speciell serie kolla igenom kategorierna så kan du hitta gamla inlägg om din favorit serie. Om ett inlägg är svart markera det svarta spoilerskyddet för att läsa. Det kan också dyka upp en och annan film och bok recension. Har du några frågor är du välkommen att komentera eller maila, jag älskar att prata serier! Sofia.mattsson89@gmail

Supernatural 9x19. Alex Annie Alexis Ann

Vampyrer i Supernatural tycker jag verkligen är läskiga! Kul med ett fall  där bröderna samarbetar för omväxlings skull. För min del gjorde det hela avsnittet bra. Även upplägget med en människa som växt upp med vampyrer tycker jag var spännande så överlag är jag nöjd med avsnittet! 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nattstad eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

The Originlas 1x19. An Unblinking DeathDet hände jätte mycket i detta avsnittet och ändå lyckades dom inte riktigt att hålla mitt intresse, vad har hänt med min favoritserie egentligen?!

Klaus och Cami bla bla bla! Jag orkar inte bry mig och jag är glad över att prästen är död, självklart var det sorglig, men jag började tröttna på hans storyline som sjuk.

Det som var intressant var det med bomberna och maktkampen bland Hayleys pack att det var ett insider jobb gjorde det lite mer intressant också för den delan. Jag tycker kanske att det är dags för Klaus att förlåta Marcel också, något måste i alla fall hända snart!

 

Mina Serieplaner för sommar 2014

I Julas skrev jag om mina seriemål för 2014 och jag tänkte att det var dags att göra en lite uppföljning på hur det går för mig.

Då hade jag 4 Maratonprojekt igång nu har jag 3. Både Brothers and Sisters och Veronica Mars är jag klar med. Bones och The Big Bang Theroy har jag inte rört på flera månader, men jag hoppas få lite tid till dom nu i sommar, men helt ärligt har jag nästan inte någon tid alls längre. Det händer super mycket runt mig just nu, vilket är jätte roligt, men ibland vill jag bara låsa in mig själv och inte tänka på allt som måste göras direkt grotta ner mig och bli helt besatt av en ny serie igen!

Av serierna på min ”vill se lista” så har jag sett ikapp The Americans, det är verkligen en superserie som jag varmt rekommenderar och i söndags kollade jag in första avsnittet av Game of thrones, jag har nu sett 5 avsnitt och är inte helt hooked än, men jag antar att det kommer. Den är verkligen inte dålig, men jag hade kanske lite för höga förväntningar.

Så vad är mina serieplaner nu?

Först och främst så ska jag fortsätta med att följa mitt veckoschema och inte hamna för långt efter, några dagar tycker jag är mänskligt, det är inte alltid man hinner se allt man vill. Sen vill jag så klart bli klar med Game of Thrones så jag kan följa den veckovis.

Vad jag gör efter det är jag inte helt bestämd på, jag vill helt klart bli klar med Bones jag älskar serien har helt enkelt bara kommit ur den. The big bang theory är bra men inget som jag längtar efter så det lutar åt att jag kommer ta tag i Bones igen eller börja med Scandal när jag är klar. Sen går det inte att komma ifrån att jag är grymt sugen på att se Gilmore Girls igen!

 

The Tomorrow People 1x20. A Sort of Homecoming

                                                         

Så Stephens pappa har vaknat och the tomorrow people är beskvikna på honom. Jag missade lite av avsnittet, men förstod jag det rätt, med att the founder tog bort Johns krafter? Mitt fina ship är i alla fall borta efter att hon sprängde sig själv i luften för att döda the founder. Usch vad tragist, jag blev så besviken att jag inte vet vad jag ska ta mig till och jag har inte något er att skriva om avsnittet heller!

 

Star-Crossed 1x10. What Storm Is This That Blows SoDetta var avsnittet där alla förhållanden gick åt skogen med bara 3 avsnitt kvar, jag hoppas verkligen att dom löser detta. Serien har inte jätte bra tittar siffror så chansen att den får en tillsäsong är inte så stor, jag är okej med det så länge den inte slutar med en stor chliffhanger.

Att Roman och Emery gjorde slut gör mig inte så mycket men Drake var så söt med sin männsklga flickvän, dom två vill jag se mer av, dock var det lite kul när man såg hur svartsjuk han var när hon kysste Sophia.

Greyson har fått en liten flipp och ska starta upp en ny red hawks, som ska gå emot terroristerna inne i sektorn. Om han inte flippar ut helt och hållet så är jag inte emot den iden, jag börjar faktiskt tröttna på dom nu...

 

Once upon a Time 3x18. Bleeding Through


Nu börjar det hända grejer, gröningen har Reginas hjärta efter att Rumpel tog det från Robin Hood. Dessutom måste jag nog nämna slutet, Regina och Robin är faktiskt riktigt fina tillsammans. Vi har dessutom fått se Sabinas stora svaghet hennes känslor för Rumpel, jag tror att det kan bli hennes fall i slutändan. Jag hoppas i alla fall det så hon blir riktigt sårad.

Detta avsnbittet var med massa Cora flashbacks, jag älskar när man får se unga Cora, jag tycker att skådespelerskan är fantastisk. Det visade sig också att hon var förlovad med Snows pappa och det var Snows mamma som bröt upp förlovningen.

Sabina behöver också Snow och Charmings barn för att kunna gå tillbak i tiden och ändra historien och planen är att döda Snows mamma. Det känns ju ganska uppenbart att hon inte kommer lyckas för då försvinner många huvudkaraktärer från serien!

 

Hart of Dixie, 3x18. Back in the Saddle Again

Det känns som att saker och ting börjar falla på plats nu, Wade börjar inse att hans förhållande inte kommer att hålla. Även om det var jobbigt att se han så så är det ändå på tiden att det börjar gå mot sitt slut där.

Zoe och Lemon börjar bli vänner vilket var roligt att se, AB ha en ny pojkvän, själv har jag alltid gillat Barry Watson och tycker att det är riktigt kul att se honom i Hart of Dixie.

När Peter dök upp så började jag tvivla på vem jag vill ha Lemon med, jag har ju väntat länge på att han ska komma tillbaka men jag har ju börjat shoppa henne och George igen och jag tror att det är så jag vill ha det...


                        

 

Veckans Karaktär "Seth Cohen"

Vissa karaktärer är bättre än andra som hänger kvar år efter år och när du tänker tillbaka på dom så blir du helt varm i kroppen. En sådan karaktär för mig är Seth Cohen från The OC. Seth är så fantastiskt nördig, sarkastisk och rolig. Utom honom hade The OC inte varit den samma och den hade verkligen inte blivit samma stora succé som den blev. Men det vill jag inte säga att dom andra inte var lika viktiga, MEN hade inte Adam Bordy spelat Seth hade det inte blivit samma sak. Jag är gansak säker på att alla som sett The OC förstår vad jag menar och här har jag plockat ut några riktiga godbitar som han bjudit oss på!

 

Parenthood 5x22. The Pontiac

                               

Så nu var säsong 5 slut och jag tycker att det var ett riktigt bra och lyckligt avsnitt, det kändes lite som en seriefinal så nu är den stora frågan om vi får en till säsong, efter ett så här bra avsnitt är jag inte emot det, men det finns andra serier som jag hellre ser på.

Sarah och Hank blev äntligen tillsammans igen, något jag väntat på  i en hel säsong. Haddie kom hem och hade en flickvän med sig, lite oväntat men inte något som jag brydde mig så mycket om heller.

Drew fick en bil utav sin morfar så han kunde åka och hälsa på sin flickvän, Drew har blivit min absoluta favorit i denna säsongen. Det som  skulle kunna räknas som denna säsongens chliffhanger är Amber och graviditetstestet som hon köpte. Även om Ryan och var lite konstig så gillar jag honom och amber tillsammans.

Något som också gjorde mig glad var att man verkligen kunde se att Joel och Julia var på rätt väg att lösa sina problem!

 

Vikings 2x8. Boneless

Det känns som att saker och ting börjar gå emot Ragnar nu och det gillar jag inte, men han är lite arrogant så han förtjänar det säkert.

 Det med barnet tyckte jag var så tragiskt, men jag är glad över att dom inte dödade det är ibland lätt att glömma bort hur sjukt brutala dom där vikingarna var...