Idiotens Skriverier

Almost Upon Me

Saturday, May 18, 2013, kl 4:42 PM

Persiennen, eller vad den nu skall liknas vid, är neddragen. Utanför susar träd och byggnader förbi. Genom persiennens nät, syns ett grått landskap. Det är sorgset. Lika sorgset som jag själv. Ibland känns det bra, ibland känns det inte bra. Men precis som tåget, är jag på väg till. Ja, jag vet faktiskt inte vad jag är på väg till. En examen? Nya vänskaper? Nya platser? Nej, jag är egentligen på väg till samma ställe jag alltid återkommer; mitt älskade Göteborg. Plötsligt spelas Is She Old, med KAKKMADDAFAKKA, i hörlurarna. Om det vore så väl, att jag fick se dom live. Den lyckan, den euforin. Igår fick jag uppleva The Sounds, för inte första gången, live på Gröna Lund. Det var underbart och idag är min röst knappat hörbar. Precis som så sig bör.

The Sounds
På återseende

Väl mött

Dagens visa: The Sounds - Tony the Beat

Get down and do what you've been told

 

 NYHET! Flytta din blogg till Nattstad - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!
Resor, Musik, State of mind
 ·  254 läsare
 ·  
 ·  

Paris by Night, Paris by June

Thursday, February 28, 2013, kl 6:14 PM

Igår bokade jag min resa till Paris. 6-10 juni. Och jag är så lycklig. Bara känslan av att boka den igår, det var så underbart. Det gjorde mig lycklig. På riktigt. Enda in i djupet. Och att sitta och lyssna på Patrick Wolf nu, det känns så passande på något vis. Ja. Det blir en bra semester. Om jag åker själv eller om jag åker med Kim, det spelar ingen roll. (Självklart vill jag hellre åka med Kim än själv, men jag får Paris!)

Paris by NightJDM
I'm going for you. For Paris. For James Douglas Morrison. For my one true love.

Väl mött

Dagens visa: Patrick Wolf - Paris

Come to joy
Turn your head to the sun
It's down to you
You can shine
You can give it all
It's all down to you
Hold the
key
In your hands
It's all in your handsState of mind, Resor, Musik
 ·  86 läsare
 ·  
 ·  


Changing

Wednesday, November 07, 2012, kl 4:11 PM

Sitter i en fåtölj i ett vardagsrum på Hisingen. Regnet smattrar mot rutorna och det är väldigt kyligt här inne. Världen där ute, ser så kall och grå ut. Skulle kunna hämta den stora filten som ligger på soffan, men det skulle betyda att jag måste resa på mig. Väldigt ovärt, med andra ord. Sitter och funderar på vad jag vill göra idag. G sitter i datorstolen och spelar Dark Souls. Det är inte särskilt underhållande för mig, men jag blir glad av att se honom glad.

Kasst väder, kass bild, fin utsikt <3

Har flyttat hit nu, nämligen. Det känns bra. Pellus Pilatus har flyttat hit också. Hon har fått jobb här i Göteborg och bor i G's gamla rum. Det är väldigt mysigt att ha en sambo och en roomie, men jag måste erkänna att jag längtar tills om något år. Då kan jag och G köpa oss ett fint radgus någonstans i stan. Kanske Majorna eller Masthugget? Eller rent av ute på Hisingen; finns ju faktiskt väldigt fina områden här ute.

På fredag bär det av till Stockholm, det ska bli kul. Inte för att jag gillar Stockholm, men jag får ju träffa dom finaste flickorna igen! Tänk, jag har inte träffat Sandra på över sex månader. Vilket är helt oacceptabelt! Och nu ska dom ju äntligen få träffa G också. Det är trevligt. Ser fram emot helgen så mycket! Men ännu mer till nästa helg, tror jag bestämt. Måste få veta vad herrn har planerat. Så otroligt nyfiken :)

Väl mött

Dagens visa: The Doors - Blue Sunday

She looked at me and told me I was the only one in the worldAllmänt, Kärlek/relationer, Resor
 ·  175 läsare
 ·  
 ·  

Never alone

Wednesday, October 17, 2012, kl 3:37 PM

På sistone har jag jobbat i tre olika Volvo receptioner i Lundby och lite på lager i Angered. Och på Estrella. Helvete vad chips jag har fått haha. Idag kommer Pellus Pilatus hit, fast hon åker på fredag igen :(. Hoppas hon får ett jobb nu så hon kan flytta hit till mig. Lite tråkigt att jag har så lite pengar, annars hade jag kunnat åka till Stockholm till helgen och hälsat på Sara på hennes födelsedag. Lite sugen på att åka ändå. Bara för att. Behöver komma bort lite, känner jag. 


Längtar till jul, så jag kan få träffa Jessica igen, det ska bli underbart. Frågan är hur det blir med nyår bara.. Verkar inte bli Paris. trots allt.. Och min födelsedag! Kan man vara mer nyfiken än vad jag är just nu eller?! G har planerat något till helgen efter och under födelsedagshelgen ska vi åka till Stockholm och hälsa på mina fina flickor. På tiden att dom får träffa Gustav liksom ^_^

Tänk så tiden går. Tänk så mycket som förändras. Men känslorna är dom samma.

Väl mött

Dagens visa: The Rapture - Olio

I called you on the telephone 'cause I was lonely
I called you up just to hear your [voice]Allmänt, Kärlek/relationer, Resor
 ·  155 läsare
 ·  

22 years, 22 country's

Wednesday, August 01, 2012, kl 3:00 PM

Nigeria, Togo, Benon, Ghana, Tanzania, Kenya, Burkina Faso, USA, Sovjet Unionen, Norge, Danmark, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Ungern, Frankrike, Bulgarien, Irland, Storbritannien, Turkiet, Grekland

Bodrum, Turkey

Väl mött

Dagens visa: Oakfield - Beautiful to MeResor
 ·  56 läsare
 ·  
 ·  

Dalarna - revisited

Monday, July 23, 2012, kl 4:05 PM

Åkte till Dalarna

Väl mött

Dagens visa: ilomilo OST - Ballad of the DogfishResor, Allmänt
 ·  74 läsare
 ·  
 ·  

High Chaparral 2012

Monday, July 09, 2012, kl 1:28 PM

Lucky Luke och Bröderna Dalton sjunger visor för besökarna.

Jossan lagar mat och innan Western Showen njuter vi av de fina kulisserna.

It had it's ups and downs.

Väl mött

Dagens visa: Johnny Cash - I Walk the Line

Yes, I'll admit that I'm a fool for you
Because you're
mine, I walk the lineFester, Resor, Allmänt
 ·  90 läsare
 ·  
 ·  

Doubts

Sunday, June 24, 2012, kl 5:26 PM

Varje gång. Varenda jävla gång. Vareviga satans helvetes gång. Search and destroy. Det borde vara mitt kodnamn. För det är det jag gör. Hittar något jag vill ha, förstör allt genom att vara mig själv. Den osäkra lilla skiten jag är. Vart hamnar tankarna då, måntro? Självklart på den lättaste utväg jag vet. Antingen det, som jag velat i alla dessa år, eller bara en flykt. För det är jag bra på; att jämt fly så långt bort jag kan. Försöka springa från mitt förflutna, från mina känslor och från mig själv.

Paris by Night

Jag vill fly till Paris och aldrig blicka tillbaka.

Väl mött

Dagens visa: Cat Power - Hate

Everyone loves the fun everyone comes by
In the wind I crunch I want to die
They can give me pills
Or let me drink my fill
The heart wants to explode far away
Where nobody knowsKärlek/relationer, Resor, State of mind
 ·  97 läsare
 ·  
 ·  

The Love of my Life

Friday, May 11, 2012, kl 4:49 PM

Ju närmre vi kom, desto mer kände jag känslorna svalla upp; nervositet, sorgsenhet, glädje, tacksamhet och ren och pur lycka. Jag visste att jag skulle bli känslosam, men jag trodde inte att jag skulle känna så mycket på samma gång. Väl framme, då jag fick se den precis framför mig, gick känslorna inte längre att hålla tillbaka. Tårarna började rinna. Men inte ledsna tårar - om något var det tårar av tacksamhet. Tacksamheten över den fantastiska musiken, poesin, kärleken, glädjen, känslorna... Men framförallt över att musiken, på fler än ett sätt, räddat mitt liv. Både bildligt och bokstavligt.

JDM  JDM
JDMJDMJDM

James Douglas Morrison, du är mitt livs stora kärlek. Och det enda jag kan säga för att återgälda det du gjort för musiken, för människor, för tiden - för mig - är att säga tack.

Väl mött

Dagens visa: The Doors - Indian Summer

I love you, the best
Better than all the rest

 Resor, Musik, State of mind
 ·  123 läsare
 ·  
 ·  

I'm Alive

Tuesday, March 27, 2012, kl 8:52 PM

Solen börjar dyka upp. Det innebär att mina skor börjar användas igen. Och genast blir jag lite på bättre humör.
 

Här ska det vara en bild, men det vill tydligen inte Nattstad att det ska vara -.-

Snart är det april, vilket betyder att det snart är maj. Det betyder att jag ska till Frankfurt och Paris. Efter det är det plötsligt juni, och då är det Hultsfredsfestivalen. Bara tre veckor senare, är det dags för High Chaparral. Sen ska jag tydligen till Berlin i september också. Sigur Ros!

Väl mött

Dagens visa: Patrick Wolf - Tristan

I am the victim
And the murderer
You speak of love
But I've never heard of her

I am fucked
And I am
fucking too

My name is Tristan
And I am aliveResor
 ·  148 läsare
 ·  
 ·