I sommar är JAG mamma till 4 underverk

Ett roligt besked så här dagen innan skolan startar :)

Monday, January 07, 2013, kl 9:59 AM

Jag trodde nästan att de var kört när jag ringde badhuset nu på morgonen. Men icke, på Fredag åker vi ner till stan och Melvin börjar simskolan :) Så till sommaren kommer han kunna simma :D

Exteriör


NYHET! Flytta din blogg till Nattstad - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!
Utveckling/framsteg, Melvin
 ·  702 läsare
 ·  
 ·  

Underbar post idag

Monday, October 22, 2012, kl 2:56 PM

Idag fick vi korten på Melvin som han och barnen tog i skolan i början av höst terminen. Och detta året är jag mer än nöjd. Både Alicia & Melvin´s kort var hur fina som helst! Jag är en stolt mamma vill jag lova.

Kortet är om gjort i insta. Det fick bli så då alla mina kort jag lägger upp via mobilen direkt på bloggen blir liggandes. Men detta var fint det med.

Vi behåller inte alla kort. Men ett stort och 3 små! Så att farfar,vi & mormor kan få var sitt :)

Och sedan gruppfotot då så klart! Så julklapparna till de äldre är nu klara. Bara ramar som ska inhandlas med :))//Jagharvärldensfinasteson


Melvin, Fokus på livet
 ·  103 läsare
 ·  
 ·  

När en 6åring inte vill gå till skolan?!!

Thursday, October 04, 2012, kl 4:53 PM

Då har det verkligen gått för långt.

Vad gör man då?

Ska man byta klass/skola ect???

Eller ska man acceptera allt som händer? Att det finns barn med inget vett!  Och att dom ska få behandla mina barn precis som dom känner och tycker. (och alla andra barn med för den delen som blir utsatta)

Absolut inte! Nu tycker jag verkligen att de gått för långt! Varje dag är en ny incident! Nu får det fan vara nog!

Nej jag är inte denna typ av människa som bara sitter på mitt arsle och bara ser på!!! JAG kommer heller aldrig bli! Inte när det gäller det mest dyrbara jag har JUST MINA BARN! Jag tar tag i saker. Sedan får var och en tycka precis vad dom vill, över mitt agerande.

Men nu får det f*n vara nog! Min son på 6 år ska då inte behöva vara orolig rädd för att gå till skolan. Och han ska absolut inte behöva gömma sig hemma. För att han är rädd för att bli slagen, sparkad, om kull knuffad, dragen i kläderna (så luvor flyger av) slagen i ansiktet av en pinne strax under ögat och spottade i ansiktet.

Ja, för de va precis vad som hände idag! Spottad i ansiktet och på benet, samtidigt som hans mössa blev kastad i mellan 2 barn. (2st 6 åringar)

Är det detta som kallas lek? Eller att lek går över i allvar?!

För de är så de låter från skolans håll. Att dom leker. Men jag kan inte se vart leken skulle äga rum.

Från kull till att bli spottad i ansiktet?!

Lika så för ett par veckor sedan när Melvin blev slagen och om kull brottad. Det var också bara lek!

Hmmm.

 

 


Fokus på livet, Melvin
 ·  99 läsare
 ·  

Nu får det vara nog! Ingen ska göra mina barn illa

Tuesday, September 04, 2012, kl 3:48 PM

Jag blir smått galen här vill jag till en början tala om.

Det var bra i ett par dagar, men nu är vi här igen! Visst inte lika allvarligt som tidigare, men han blir ändå omkull brottad mot sin vilja. Att inte denna lilla kille förstår att Melvin inte vill, och att hans föräldrar inte gör nått åt saken! Ja, fast de är så klart! Det har ju sina förklaringar kanske.. Hmmmm...

Jag är så trött på att höra att barn har varit elaka mot andra barn. Är väl extra känslig mot det med så jag själv var mobbad som liten, både för hår hudtyp och tänder :(

Då blir de nog någonstans att man reagerar som jag gör. Fast jag tror inte nån annan hade reagerat olikt mig! Om deras barn blev utsatt som mitt barn har blivit ett ex antal gånger NU!!

Han hade inte fått ont idag men han blir ju så klart stöt av att denna bråkiga kille är på honom hela tiden. Känns inte som att han kan röra sig fritt på skolan. Ska jag som mamma behöva sitta gömd i en buske för att se så mitt barn inte blir slaget, ner brottad på skolan..

Dom har ju säkert bra koll på killen nu genom att de gått ett tag sedan sist. Men de jag är rädd för är att Melvin ska bli så rädd till slut att han inte vågar sig tillbaka. Jag menar han kan ju lika gärna ramla ner för trappan om de vill sig så illa när han ger sig på honom...

 

 

 


Fokus på livet, Melvin
 ·  79 läsare
 ·  
 ·  

Mitt samtal till skolan

Wednesday, August 29, 2012, kl 11:13 AM

Ringde till skolan idag på morgonen, strax efter sju.. Fick prata med en av dom manliga fröknarna..

Berättade va som inträffat. Vilket dom inte kände till så! Men han viste ju att Melvin hade fått slaget i ansiktet, för de var honom som Melvin hade sprungit till...

Men han skulle prata med dom samtliga fröknarna. Och sedan ha extra koll på just dessa som varit inblandade.. Så det känns skönt!

När jag berättade detta för Melvin i en lugn ton på morgonen och sa att han inte behöver vara rädd för att gå till skolan för ingen kommer någonsin att göra om de som killen hade gjort! Då blev han lugn och sa. - Mamma jag är inte så rädd längre, bara lite.

Så imorgon ska vi till skolan och först prata med fröknarna.. Och sedan ska han vara kvar som han känner nu! Och då ska han inte vara RÄDD ALLS!!!!

Det är ett stort framsteg mot gårdags kvällen.. Så det var en sten som lättade nu! Nu försöker vi lägga detta bakom oss och blickar framåt! Men i morgon blir de prata med skolan när vi kommer dit! Sedan ska jag inte älta i de längre...

 


Melvin
 ·  101 läsare
 ·  
 ·  

Ingen gör mina barn illa....

Tuesday, August 28, 2012, kl 8:22 PM

Är en mkt arg mamma nu kan jag lova!!!!

Ja, vart ska jag börja.. Åååå fy jag skakar i hela kroppen..

Finns en kille i Melvins klass som är lite mer "bråkig"! Som har varit på Melvin sedan dag 1 i stort sett.. Och idag gick de verkligen för långt!

Började med att vi kom till skolan lite senare än vanligt så bad Melvin springa upp med sin väska (vågade inte lämna tjejerna i vagnen då de var så mkt barn runt oss just då) vilket han gör och hans förra dagis kompisar höll oss under tiden sällskap i väntan på att han skulle komma tillbaka.. Dom försvinner sedan ner mot gungorna.. Och ut kommer Melvin.. Då kommer även denna "bråkiga killen" och frågar Melvin om dom skulle brottas... Vilket Melvin sa nej till.. Flera gånger upprepade han samma mening och drog i Melvin.. Och M fortsatte att säga nej.. Till slut springer M i väg och han efter. Jag ropar då till Melvin att han ska komma till mig! Killen springer efter och försöker ta grep om Melvin som i stort sett sliter sig loss. Då agerar jag.. Som vilken mamma som helst och ber honom sluta, Melvin vill ju inte. Säger man nej som är det nej!! Vilket verkar vara svårt för killen att förstå!!!

Killen springer iväg och Melvin leker med kompisarna från dagis tiden. Jag går hem och tänker inte mer på de..

Kommer tillbaka till skolan något senare än vanligt (då de inte alls gick att få liv i Bella som gott sov i sin säng)

Kommer i alla fall till skolan ca 7 minuter efter.. Och ropar på Melvin som inte alls hör mig! Kommer sedan fram och kramar mig hårt..

Ber honom snabbt att hämta upp sin väska och jacka för att vi skulle hämta Alicia från dagis och sedan åka ut till kusinerna.. Han hoppar då upp på muren. och tar sig över näsan. Jag frågade va han gjorde.. . Och han svarade att den pojke slagit honom jätte hårt över näsan! :(  Fröken som har "rasten" bekräftar detta.. Och Melvin är tydligen inte den ända som får en smäll här och där..

Hmmm..

Pratar lite mer om killen som vi inte behöver gå in på....

Sedan på vägen från skolan.. Kommer hela historien. Han hade sprungit på Melvin som lekte uppe på kullen och Melvin hade försökt att dra sig undan. Då hade killen brottat ner honom ett fler tal gånger och hållit fast honom. När Melvin väl kom loss då kom smällen som han uttrycker sig! En hård smäll rakt över näsan... Melvin börjar ju givetvis gråta och säger att han ska säga till fröken.. Då brottas han om kull igen.. :'(

Gråtandes springer han till fröken som är ute på gården, berättar vad som hänt och sedan blir de lugnt!

Han berättade samma historia eller ska man kalla de version  flera gånger. Sedan var det bra med det..

Nu när vi kom hem och hade gjort oss redo för kvällen, kom han ut till mig som satt i soffan med Bella.. Och såg ledsen ut! Frågade honom var det va... Om och Om och om igen. Tills han brast ut i gråt. Frågade va det var med honom.. Varför han var ledsen.. Och då sa han att han är rädd.

Rädd för va då?! Tänkte jag. Jo, RÄDD FÖR ATT GÅ TILL SKOLAN I MORGON. SÅ ATT KILLEN SKA GÖRA SAMMA SAK IGEN!!!

Åååå de gör så ont i mig! Ingen får skada mina barn. Absolut ingen... Det har hänt saker tidigare när han gick på dagis att det varit någon kille som varit elak. Men detta satta sig verkligen hårt på min son.

Så bra.. Nej verkligen inte. Min son är 6 år gammal precis börjat nollan och är livrädd så han gråter över att gå till skolan.. För att EN kille varit elak mot honom.. Ska det behöva vara så???? NEJ ABSOLUT INTE!!!!

Så i morgon får han vara hemma. Sedan får vi se hur detta kommer att bli! Men jag kommer absolut inte skicka honom till skolan om han inte vill! Skolan får ta tag i detta med det samma i morgon.. Det första jag ska göra är att ringa ett inte så roligt samtal.. Man ska inte behöva va rädd för nån eller något!!!!! 

 

 


Melvin
 ·  202 läsare
 ·  
 ·  

Jag har en dotter vid namn Melvina

Friday, August 24, 2012, kl 7:25 PM

Så himla söt! Vilken skönhet! Med ooo borstat hår och allt!!!!

;)


Bilder, Melvin
 ·  70 läsare
 ·  
 ·  

- Mamma jag önskar mig...

Wednesday, August 22, 2012, kl 5:11 PM

Ja, att barnen börjar bli stora är det ingen tvekan om alls längre ;)

Melvin tittade på tv i morses om alla dagar i vecka. Och sedan sa han:

- Mamma denna önskar jag min i julklapp! och pekar på tv:n

- Jaha, vad är det då?

- En sak man kan spela och sånt på!!

Jag kollar snabb och ser att det är en surfplatta lämpad till barn..

Surfar in på google. så klart och hitta den :) En surfplatta vid namn Kurio!

Så är han riktigt snäll kanske tomten kommer med denna lilla sak! Nått som en mamma och pappa även kan nyttja :P

Får väl se hur dyr denna julen blir. Förra året fick han ett xbox 360, psp med spel till båda konsollerna och leksaker utöver de.. hahaha. Men de är ju bara jul en gång om året som tur är :)


Melvin, Vill ha!!
 ·  63 läsare
 ·  
 ·  

Första dagen i skolan

Tuesday, August 07, 2012, kl 12:58 PM

Första dagen i skolan är nu gjord. Och Melvin trivdes verkligen jätte jätte bra!!

Blev ingen lång stund idag då, Mimmi en av hans fröknar, bara skulle ge lite info om hur de går till...

Men imorgon lämnar jag honom där vid 09:00 och hämtar han sedan 2 timmar senare alltså kl 11:00 :)

Så detta blir nog inga problem alls skulle jag tro ;) Skönt de.. Munnen har gått en del här hemma idag, med andra ord :))

Nu har vi precis ätit lunch.. Bella sover första rundan (först nu! Ja, jag vet de är helt galet, hahaha)

Melvin & Alicia leker inne på rummet och här sitter jag! Trist väder ute som sjutton! Bara massa regn och blåst! :( Så dagen blir nog lugn skulle jag tro.. Vad ska ni hitta på resten av dagen? Har ni de lika regnit som oss???

 
Utveckling/framsteg, Fokus på livet, Melvin
 ·  98 läsare
 ·  
 ·  

Fredag kväll

Friday, August 03, 2012, kl 6:48 PM

Kvällen är här... Jiiihoooo.

Isabelle är förkyld, Melvin är trotsig och Alicia är trött! Så nu är det skönt att kvällen äntligen är här. Imorgon hoppas vi på fint väder med strålande sol och värme :)

Har inga direkt planer för morgon dagen, men än att vi ev. ska handla hem varor till mannens pappa.. (farfar)

På Tisdag börjar inskolningen för Melvin på skolan med.. Hihi.. Så stor han har blivit mammas lille prins. Och de behövs .verkligen ett miljö ombyte nu.. Då han har en väldig attityd mot oss. Är ju trots så man får vara glad och bita ihop.. Finns ju dom som har de värre.. Han tål verkligen inte om jag säger ifrån till honom då.. Han har taggarna utåt direkt ;) som på bilden som jag hittade på google. Och precis lika söt om inte sötare <3Resten av kvällen blir lugn!!! 


Utveckling/framsteg, Helg, Melvin
 ·  82 läsare
 ·  
 ·  

3barnsmamman
Borås
Jag som driver denna bloggen är en års modell av 1988 och 3 barns mamma som ogillar ordet "ung mamma". Just nu går vi i väntans tider igen :) Så i sommar blir vi en till i familjen! I bloggen kan ni läsa om våran vardag och mina funderingar och en växande mage! En askunge saga. - Från inget till allt! För att kontakta mig: 3barnsmamman.mycinderellastory@gmail.com © alla bilder är tagna av mig,och får inte användas utan mitt tillstånd!

Följ mig

Bloggarkiv
Statistik